رابطه ای عاشورا و اربعین با ظهور و مهدویت

28 مرداد 1403 - خواندن 7 دقیقه - 1202 بازدید

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح اللتی حلت بفنائک ، السلام علی المهدی و علی آبائه 


بین امام حسین و فرزندش امام مهدی علیهماالسلام ارتباط و پیوند عمیقی بر قرار است که به برخی از آنها اشاره می کنیم :

1 ) ماه ولادت هردو بزرگوار یکی است و هردو درماهی متولد شده که شهادت هیچ امام معصومی در این ماه واقع نشده است یعنی ماه شعبان .

2 ) امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف نهمین فرزند امام حسین علیه السلام و خونخواه اوست ، نخستین کلام آن حضرت هنگام ظهور معرفی خود با نسبت دادن به امام حسین علیه السلام است. « الا یا اهل العالم ان جدی الحسین علیه السلام قتلوه عطشانا »(الزام الناصب فی اثبات الحجه الغائب ، ج2 ، ص 233 ).

3 ) در القاب « ثارالله» ، « وترالموتور» ، « طرید الشرید» و... هردو شریکند.

4 ) با فضیلت ترین اعمال شب نیمه شعبان ، شب ولادت باسعادت حضرت حجت بن الحسن علیهماالسلام ، زیارت امام حسین علیه السلام است . از امام سجاد و امام صادق علیهما السلام نقل شده است که فرمودند :« هرکس دوست دارد که ارواح صدو بیست و چهار هزار پیامبر با او مصافحه نمایند ، در نیمه شعبان قبر مطهر امام حسین علیه السلام را زیارت نماید ». کامل الزیارات ، ص 179 - 180 .

5 ) امام حسین علیه السلام از مکه به قصد کوفه حرکت کرد ، امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز ؛ بعد از ظهور ، از مکه به کوفه رفته و مقر حکومت خود را ،کوفه قرار خواهد داد .

6 ) فرشته های که به یاری امام حسین علیه السلام آمدند ، از یاوران حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف هستند .

7 ) در زمان ظهور حضرت مهدی (عج) نخستین کسی که رجعت می کند ، امام حسین علیه السلام است . ( بحار، ج53 ، ص 63 ).

8 ) هردو امام در هدف مشترکند و آن احیای دین و سنت و سیره ای رسول خدا صلی الله علیه و آله می باشد ، به قول سید جمال الدین اسد آبادی : اسلام محمدی الحدوث و حسینی البقاء است . امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز احیاگر دین است دردعای ندبه می خوانیم :« این محیی معالم الدین و اهله ».

9 ) امام حسین علیه السلام برای نجات بشریت از گمراهی و جهالت قیام کرد. چنانکه در زیارت اربعین می خوانیم :« و بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الضلاله و الجهاله »(کامل الزیارات ، ص228 ). امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز منجی عالم بشریت و ناشر پرچم هدایت و سعادت است« این... ناشر رایه الهدی ».

10 ) قضیه کربلا قرن ها قبل از به وقوع پیوستن آن ، خبر داده شده بود و پیامبران الهی می دانستند ،که قضیه کربلا رخ خواهد داد . قضیه ظهور امام مهدی(عج) نیز ، قرن ها قبل از ولادت آن حضرت خبر داده شده و اینکه آن حضرت ، در کنار کعبه ظهور می کند و از آنجا به کوفه می رود و آنجا حکومت تشکیل می دهد. همان طور که قضیه کربلا اتفاق افتاد ، قطعا و یقینا قضیه ظهور نیز اتفاق می افتد و آن حضرت عالم را پر از عدل و داد می کند .

11 ) در زیارت عاشورا در دو جا از امام مهدی (عج) یاد شده و از خون خواهی امام حسین علیه السلام توسط آن حضرت خبر داده شده است . همچنین امام باقر علیه السلام فرمود :« در روز عاشورا روز شهادت امام حسین علیه السلام ، یکدیگر را این گونه تعزیت دهید :« اعظم الله اجورنا بمصابنا بالحسین ع و جعلنا و ایاکم من الطالبین بثاره مع ولیه الامام المهدی من آل محمد ع ».(مصباح المتهجد ، ج 2 ، ص 772 ).

12 ) امام حسین علیه السلام رحمت الله الواسعه است ، امام مهدی (عج) نیز در لوح حضرت زهرا سلام الله علیها ، به عنوان « رحمه للعالمین» معرفی شده است . الکافی ، ج1 ، ص 528 .

13 ) امام حسین علیه السلام یکی از اهداف حماسه و نهضتش را ، ظلم ستیزی و مخالفت با ستمگری و سنت شکنی های بنی امیه مخصوصا یزید و یزید صفتان بیان می کند ؛ چنانکه آن حضرت در خطبه ای که برای لشکریان خود و لشکریان حر ایراد نمود فرمودند :« ان رسول الله ( صلی الله علیه و آله ) قد قال فی حیاته من رای سلطانا جائرا مستحلا لحرم الله ناکثا لعهد الله مخالفا لسنه رسول الله ... هان ای مردم! پیامبر خدا فرمود: هر کس زمامدار بیداد پیشه و قانونشکنی را نظاره کند که حرام خدا را حلال میسازد، و عهد و پیمان او را میشکند و با سنت و روش عادلانه و بشر دوستانه پیامبر خدا مخالفت میورزد؛ و با این وصف در برابر آن عنصر خودکامه و قانون گریز، با گفتار و عملکردش به مخالفت برنخیزد و در راه اصلاح جامعه و حکومت، خود را به هر آب و آتش نزند، بر خداست که او را از همان راهی که آن بیداد پیشه را به دوزخ در میآورد، به دوزخ در آورد ».( بحارالانوار، ج44 ، ص 382 ).

امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز ریشه کن کننده ای ظلم و ستم است . چنانکه در دعای ندبه می خوانیم :« این المعد لقطع دابرالظلمه،... این المرتجی لازاله الجور و العدوان ».

خلاصه اینکه ارتباط بسیار زیاد و عمیقی ، بین این دو امام معصوم وجود دارد واساسا فرهنگ عاشورا و اربعین ، زمینه ساز فرهنگ انتظار و ظهور است ، و انتظار ادامه ای عاشورا و چشم به راه حسین دیگر نشستن است ، در کربلایی به وسعت جهان ، و ظهور تجلی و حضور فرزند امام حسین علیه السلام و منتقم اوست ، در گستره ای عالم بشریت .

راهپیمایی عظیم و بی نظیر محبان اهل بیت علیهم السلام و آزادگان عالم در عاشورا و اربعین سید وسالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام ، از ملیت و کشورهای مختلف جهان در کربلا ، تبیین و تفسیری است ، برمعرفی حضرت مهدی موعود (عج) در هنگام ظهور خودش را با انتساب به جدش امام حسین علیه السلام « الا یا اهل العالم ان جدی الحسین قتلوه عطشان ... ». (الزام الناصب فی اثبات الحجه الغائب ، ج2 ، ص 233 ).

آری ، راهپیمایی جهانی و بین المللی اربعین پنجره ای است به سمت ظهور و نمونه ای از اجتماع میلیونها انسان با افکار واندیشه ها ، نژاد و ملیت ، زبان و جنسیت های ... مختلف تحت یک شعار جهانی « لبیک یا حسین » و ان شاءالله این حرکت جهانی به ظهور و شعار « لبیک یا مهدی » خواهد انجامید.


اللهم عجل لولیک الفرج