مسئولیت قانونی شرکتهای امنیت سایبری

16 فروردین 1402 - خواندن 2 دقیقه - 682 بازدید

امروزه با توجه به پیشرفت چشم گیر زیرساخت های رایانه ای و سایبری، فضای مجازی و سایبری اهمیت بسیار بالایی پیدا کرده است و داده های حساس و حیاتی در آن رد و بدل می شود.

بارها و بارها نام شرکتهای امنیت سایبری به گوشمان خورده است، شرکتهایی که امنیت داده ها و صفحه های مجازی را تامین می کنند.

این شرکت ها با توجه به اهمیت بالای وظایف خود مسئولیت های قانونی نیز دارند.

حال ممکن است امنیت صفحه ای که توسط این شرکتها تامین می شود، به علت سهل انگاری یا عدم مهارت این شرکت ها به خطر بیفتد و اطلاعات آن به سرقت رود و یا شرکت امنیت سایبری، با تبانی اقدام به سرقت اطلاعات کند و آن را در اختیار دیگران قرار دهد.

حال به مسئولیت قانونی این شرکتها می پردازیم:

اگر به علت سهل انگاری و یا عدم مهارت کافی شرکت امنیت سایبری، امنیت یک صفحه مجازی به خطر بیفتد و داده های آن به سرقت رود، طبق ماده یک قانون مسئولیت مدنی، آن شرکت موظف است تمام خسارت های ناشی از عمل خود را جبران کند.

حال اگر یک شرکت امنیت سایبری که به تامین امنیت یک صفحه مجازی تعهد داده است، تبانی کند و داده های آن شرکت را به سرقت ببرد و یا در اختیار دیگران قرار دهد، طبق ماده دوازده قانون جرائم رایانه ای چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن صفحه باشد، به جرای نقدی از یک میلیون ریال تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

جرایم رایانه ایامنیت سایبری