واکاوی تجدیدنظرخواهی باشگاه ورزشی الوحده در برابر فیفا و سینیشا دوبراسینویچ در CAS

18 مرداد 1403 - خواندن 3 دقیقه - 206 بازدید



هوالعلیم

واکاوی تجدیدنظرخواهی باشگاه ورزشی الوحده در برابر فیفا و سینیشا دوبراسینویچ در CAS

CAS 2023/A/9424 Al Wahda Sports Club v.

FIFA & Sinisa Dobrasinovic

(Award 6 September 2023

 تحلیل رویه CAS

خلاصه پرونده:

این پرونده به اختلاف بین باشگاه ورزشی الوحده امارات متحده عربی و مربی صربستانی، سینیشا دوبراسینویچ، در رابطه با یک قرارداد استخدامی مربوط می شود. دوبراسینویچ ادعایی را در دادگاه فوتبال فیفا مطرح کرد و خواهان مبالغ معوقه و غرامت ناشی از نقض قرارداد از سوی باشگاه شد. 

دادگاه فوتبال فیفا پس از بررسی ادله، ادعای مربی را به طور جزئی تایید کرد و مبالغ درخواستی به اضافه خسارت نقض قرارداد را به وی اعطا نمود. باشگاه الوحده پس از اطلاع از یافته ها، ده روز فرصت داشت تا درخواست تجدیدنظر در دلایل تصمیم را مطرح کند. با این حال، به دلیل درخواست دیرهنگام باشگاه برای دلایل، دادگاه فوتبال فیفا اعلام کرد که دلایل ارائه نخواهد شد.


شکایت در CAS:

باشگاه ورزشی الوحده علیه نامه دادگاه فوتبال فیفا مبنی بر عدم ارائه دلایل تصمیم، به دادگاه داوری ورزش (CAS) شکایت کرد. باشگاه درخواست کرد که شکایت پذیرفته شود و تصمیم به دادگاه فوتبال ارجاع شود تا بتواند دلایل را بررسی کند.

تحلیل داوری تک نفره:

تک داور CAS ابتدا بررسی کرد که آیا شکایت باشگاه علیه نامه دادگاه فوتبال فیفا قابل پذیرش است یا خیر. مسئله اساسی این بود که آیا این نامه یک تصمیم قابل تجدیدنظر است یا خیر و اینکه آیا بر وضعیت حقوقی باشگاه تاثیر می گذارد. تک داور نتیجه گرفت که عدم ارائه دلایل تصمیم، تاثیر واقعی بر وضعیت حقوقی باشگاه داشته است و بنابراین نامه مذکور را به عنوان یک تصمیم قابل تجدیدنظر در نظر گرفت.

با این حال، تک داور تاکید کرد که بر اساس قواعد رویه ای فیفا، عواقب درخواست دیرهنگام دلایل، نهایی شدن تصمیم است. داور استدلال باشگاه مبنی بر عدم دسترسی به آدرس ایمیل ثبت شده در سیستم TMS فیفا را نپذیرفت و اظهار داشت که مسئولیت دسترسی به آدرس ایمیل بر عهده باشگاه بوده است. بنابراین، داور شکایت باشگاه را رد کرد.


تحلیل و نتیجه گیری:

این پرونده نشان دهنده اهمیت رعایت زمان بندی های مشخص شده در رویه های فیفا است. باشگاه الوحده به دلیل درخواست دیرهنگام دلایل و یا همان گراندز تصمیم دیوان فوتبال فیفا ، فرصت بررسی آنها را از دست داد و نتوانست در این مرحله از روند حقوقی دفاع کند. این پرونده همچنین تاکیدی بر نقش CAS به عنوان مرجع نهایی حل و فصل اختلافات ورزشی است که تصمیمات نهادهای ورزشی را بررسی می کند و در صورت نیاز، آنها را نقض می کند. علاوه بر این، این پرونده نشان می دهد که CAS نه تنها به بررسی تصمیمات رسمی نهادهای ورزشی می پردازد، بلکه نامه ها و اقدامات آنها را که ممکن است بر وضعیت حقوقی طرفین تاثیر بگذارد، نیز مورد بررسی قرار می دهد.


مصطفی لطفی / پژوهشگر حقوق ورزشی/ وکیل دادگستری