مولفه های مهم در سیاستگذاری رسانه ای

برخی از مولفه های مهم در سیاستگذاری رسانه ای اینگونه معرفی میشوند:
ماهیت رسانه :ماهیت رسانه و اینکه در کدام دسته بندی جای دارد، عاملی تعیین کننده در سیاستگذاری رسانه ای تلقی می شود.
توازن قدرت: متناسب با ماهیت رسانه، توازن قدرت سیاستگذاری نیز در رسانه ها متفاوت است . اینکه سیاستگذاری توسط مالکان صورت می پذیرد یا توسط دولت یا مدیر صورت می گیرد، خود یک عاملی تعیین کننده در سیاستگذاری است.
چشم انداز رسانه: رسانه به نوعی ابزار ارتباط صاحبان آن با مخاطب است، از این رو، معمولا رسانه نه به عنوان هدف، بلکه به عنوان وسیله مورد توجه قرار می گیرد. چنین نگاهی به رسانه از سنت صاحبان آن، چشم انداز رسانه ای را به عنوان یک نکته مهم در سیاستگذاری تغییر می دهد.
سطح رسانه: هر رسانه ای دارای گستره مشخصی است. گروهی از رسانه ها دارای گستره محلی و منطقه ای هستند. گروهی دیگر در مرزهای ملی یا زبانی گسترده شده اند. این گستره در سیاستگذاری رسانه بسیار تاثیر گذار است.
مخاطب هدف: اینکه رسانه مورد نظر مخاطب عام، خاص، روشنفکر و ... است، خود یک عاملی بسیار تاثیر گذار در سیاستگذاری رسانه است.
دسترسی مخاطب: تاکنون و پیش از یکپارچگی رسانه ای، هر رسانه از کانال مخصوص خود قابل دسترسی بود. در حقیقت، قالب رسانه کاملا مشخص بود. اما اکنون تکثر قالب های رسانه ای و نوع دسترسی مخاطب در سیاستگذاری ها تاثیرگذار شده اند.
زمینه اجتماعی و جامعه میزبان: یکی از مهم ترین عوامل موثر در سیاستگذاری رسانه ای، زمینه اجتماعی و ایدئولوژیک جامعه میزبان است. حضور رسانه در یک زمینه اجتماعی، شکل دهنده بخش بزرگی از سیاستگذاری رسانه است