تاب آوری برای نوجوانان
دکتر شیلا راجا،روانشناس بالینی و استادیار در دانشگاه ایلینویز در شیکاگو است.
او متخصص تاب آوری و تروما، استرس پس از ضربه و مراقبت های بهداشت روان است.
خانم دکتر شیلا راجا در کتابش به هر دو بعد «رضایت» و «موفقیت» به صورت زیرکانه پرداخته است دکتر عیاس عبدالهی استاد دانشگاه و مترجم این کتاب اعتقاد دارد که کتاب تاب آوری برای نوجوانان یکپارچگی نگرش خانم راجا (آمیخته ای از رضایت و موفقیت) به نوجوانان را بخوبی ارایه میکند.
دکتر راجا بر اهمیت تاب آوری در رویارویی با چالش های زندگی، به ویژه برای نوجوانان تاکید ویژه ای دارد، همانطور که در کتاب «نوجوان تاب آور: 10 مهارت کلیدی برای بازگشت از شکست ها و تبدیل استرس به موفقیت» به آن اشاره شده است.

همانطور که می دانید محتوای کتاب های روان شناسی در حال حاضر در دنیا به دو دسته تقسیم می شوند: دسته ای از کتاب ها به بعد رضایت می پردازند، به این معنی که می خواهند کمک کنند که نوجوانان استرس کمتری را تجربه کنند و سطح رضایت از زندگی شان را بالا ببرد.
دسته دیگری از کتاب های روان شناسی به مقوله موفقیت می پردازند و تاکید می کنند که باید نوجوانان تغییراتی را در تفکر، باور، هیجان و رفتارشان اعمال کنند تا به موفقیت برسند.
به عبارتی آنها بهزیستی را هدف گرفته اند دانشمندان و نویسندگان هر دو گروه انتقاداتی را به گروه مقابل دارند. مثلا گروه طرفدار موفقیت می گویند نمی شود با نیاز به قدرت و پیشرفت فقط از طریق افزایش رضایت و پذیرش داشته های کنونی پاسخ داد و این کار مانند مسکنی موقت است.
همچنین گروهی که کتاب هایی با محتوای موفقیت می نویسند باور دارند که دستاروردهای فردی و گروهی، نیاز به قدرت و پیشرفت را در انسانها ارضا می کند و فرد سطح بالاتری از سلامت روان را تجربه می کند.
گروه مقابل انتقادی که به این تفکر دارد این است که این روند فکری باعث افزایش اضطراب و کمال گرایی در نوجوانان می شود و باعث می شود افراد از شرایط فعلی خود راضی نباشند (چون برای موفقیت باید از داشته های فعلی راضی نباشی و به دنبال مطلوب خود حرکت کنند) و به احتمال زیاد سطح سلامت روانی پایینی را تجربه خواهد کرد.
همانطور که از عنوان کتاب « نوجوان تاب آور (مقاوم): 10 مهارت کلیدی برای غلبه بر موانع و تبدیل استرس به موفقیت» مشخص است،کتاب تاب آوری برای نوجوانان اثر راجا شیلا به هر دو بعد «رضایت» و «موفقیت» پرداخته است این کتاب توسط دکتر عباس عبدالهی و زهرا آزاد فر ترجمه شده است.دکتر عباس عبدالهی از اعضای باشگاه تاب آوری ایران است .
