ازدواج در ادیان مختلف
ازدواج ایرانی اسلامی:
عقد ایرانی به شیوه ی امروزی آمیزه ای از آئین ایران باستان و آئین اسلام می باشد و هر کدام از وسایل مورد استفاده، معنای خاصی در فرهنگ زرتشتی دارند.
مانند آئینه شمعدان که نماد روشنایی است، ظرف عسل که به مناسبت شروع یک زندگی شیرین می باشد و منقل آتش برای دور نگه داشتن اهریمن و …
عقد ازدواج در دین مسیحی:
از دیدگاه مسیحیان یکی شدن مرد و زن در ازدواج، نشانه ای از الطاف الهی و مسیح می باشد؛ در نتیجه ازدواج مجدد بعد از فوت همسر جایز نیست. کلیساهای کاتولیک و ارتدوکس ازدواج را یکی از شعائر دینی بر می شمردند. در دین مسیح طلاق به رسمیت شناخته نمی شود و هر فرد تنها می تواند یکبار ازدواج کند. ازدواج در مسیحیت امر بسیار مقدسی است اما دوری کردن از آن پسندیده تر می باشد. بدین دلیل که شخص مجرد می تواند تمام وجود خود را همچون مسیح در خدمت خداوند قرار دهد
انواع ازدواج در ادیان مختلف به چه صورت است؟
انواع ازدواج در ادیان مختلف بسیار متفاوت است که به شرح زیر است:
شیعه
ازدواج می تواند به صورت موقت و دائم صورت گیرد، ازدواج دائم به این صورت است که دختر و پسر برای عقد، مدت معین تعیین نمی کنند اما در ازدواج موقت به این صورت نمی باشد.
ازدواج موقت
ازدواج موقت که نام دیگر آن صیغه است، نوعی از ازدواج در مذهب شیعه است که در آن عقد ازدواج برای مدت محدودی با مهریه مشخص که بین زن و مرد توافق می شود، بسته می شود و با پایان آن زمان زوجیت، خود به خود منقضی می شود. برخی در تعریف متعه ازدواج موقت را به عنوان ازدواج نمی دانند و بر این عقیده دارند که در شریعت اسلام ازدواج یک نوع دارد.
متعه یعنی تمتع، در حالی که هدف از ازدواج تشکیل خانواده است. متعه در قوانین ایران به پیروی از فقه امامیه به رسمیت شناخته شده است، اما در کشورهای اسلامی دیگر و کشورهای غربی چنین نهادی وجود ندارد که از آن پیروی کنند.