اندیمشک در انتظار بهار

5 آذر 1402 - خواندن 2 دقیقه - 170 بازدید

اندیمشک شهری در امتداد آذر


به قلم مثم سعیدی راد

یادداشت16


اندیمشک در شمالی ترین نقطه استان خوزستان، در میان رود های خروشان کرخه و دز، نقطه میانی کریدور شمال به جنوب و از نواحی مهم و استراتژیک خط ریلی و کمربندی کشور دارای اهمیت خاصی در زمینه اسکان، آموزش و اعزام رزمنده ها به جبهه جنوب به شمار می آمد.


 انباشت بیش از 4 میلیارد متر مکعب آب در مخزن سد بزرگ دز سبب جالبی برای صدمه وارد نمودن به جبهه جنوبی ایران به شمار می آمد. از طرفی وجود پایگاه شکاری وحدتی در شرق اندیمشک مهمترین واکنش ایران به حملات پی در پی عراق بود. این موارد بخشی از زوایای نهان از ظرفیت های شهرستان و جایگاه مهم این منطقه بعنوان یک نقطه راهبردی به شمار می آمد. اندیمشک از شرق به همسایگی استان چهارمحال بختیاری، از غرب به استان ایلام، از شمال با لرستان و در جنوب بخشی از خوزستان بشمار می آید.



 اندیمشک در حین جنگ هشت ساله از جنوب و غرب از سوی دشمن بعثی مورد تجاوزات مکرر قرار می گرفت. در تقویم این شهرستان چهارم آذر 1365 مصادف است با یورش بیش از 50 هواپیمای تا بن دندان مسلح عراقی که برای قطع ارتباط مرکز به جنوب طراحی شده بود اقدام شد. انچنا که از شواهد پیداست ستون پنجم و اتاق فکر عراقی تحلیل دقیقی از اندیمشک و اهمیت وی در بارانداز جنگ داراست که اقدامات مهمی برای تخریب زیرساخت های کشور به این نقطه انجام گردید