مدیریت ارتباط و رفتار

6 مهر 1402 - خواندن 3 دقیقه - 233 بازدید

ارتباطات، مجموعه ای از مهارت هاست؛ اما مهم ترین آن ها درک نقطه نظرهای طرف مقابل و تفهیم نقطه نظر های خود است.
زبان تنها وسیله ی ارتباطی نیست و در عین حال از همه هم کامل تر نیست، چرا که پیام های انسانی، به ویژه پیام هایی که از احساسات و هیجانات و عواطف سرچشمه می گیرند، چنان پیچیده است که هیچ کلامی گویای آن نیست،
از این رو گاه یک نگاه، لحن صدا یا یک حرکت حاوی پیامی است که از پنهانی ترین درونیات فرد سرچشمه می گیرد (توصیح بیشتر در فصل بعد زبان بدن)
از خود بپرسید چه آدمی هستید؟ دوست دارید چه نوع آدمی باشید و بعد جلوی آیینه بایستید و بگویید شخصی که در آینه است چه آدمی است و او را نقد کنید، به این صورت ایرادات خود را بهتر متوجه می شوید.
خیلی از ما متوجه نوع رفتار و تاثیر آن بر بقیه نخواهیم شد ولی اگر برای مدتی هر شب رفتار روزانه خود را مرور و از دید نفر مقابل به آن نگاه کنیم متوجه می شویم آنقدر هم که فکر می کنیم خوش رفتار نبوده ایم و اگر بسیاری از حرف ها و برخورد هایی که ما دیگران داشتیم را دیگران با ما داشتند چه بسا که رابطه خود را به طور کلی با آن ها قطع می کردیم (بیشعوری مانند بوی دهان، ممکن است خود شخص متوجه آن نشود ولی بقیه افراد به خوبی متوجه آن می شوند) ولی با مرور رفتار خود و تصور کردن خود در جایگاه شخص مقابل می توان متوجه آن شد و از آن جلوگیری کرد.
ثبات در وضعیت رفتار در هر شرایط، شما را آدم مقتدری نشان می دهد و باید بتوانید در شرایط (خوشحالی و ناراحتی و...) در چهره و رفتار خود ثبات داشته باشید و متزلزل نشوید.
به جای اینکه منتظر باشید کسی اشتباه کند تا آن اشتباه را به سرش بکوبید منتظر باشید تا کار درستی انجام دهد و آن را تشویق کنید.
درخواست هایتان را همیشه مطرح کنید، اگر این کار را نکنید جواب همیشه و ۱۰۰٪ منفی است ولی اگر درخواست خود را مطرح کنید به محض طرح درخواست نتیجه ۵۰ ۵۰ خواهد شد و در صورت قبولی درخواست برده اید، درصورت رد درخواست اتفاقی نیوفتاده است و چیزی از دست نداده اید.