انواع دانش زیست محیطی
دانش زیست محیطی در سه نوع هستند که عبارتند از:
دانش نظاممند (دانش درباره نظامهای محیط زیستی): قبل از آن که فردی بتواند اقدامی انجام دهد، باید شناختی از وضعیت طبیعی اکوسیستمها داشته باشد، یا به عبارتی نظامهای محیط زیستی را بشناسد. دانش نظاممند به نحوه عمل اکوسیستم میپردازد. یک مثال مشخص از دانش نظاممند، ارتباط بین دیاکسید کربن و تغییرات آب و هوایی در جهان است.
دانش عمل محیط زیستی (دانش مرتبط با عمل): دانستن این که برای مسائل محیط زیستی چه میتوان کرد. دانش مرتبط با عمل دربردارنده دامنهی وسیعی از راهحلهای رفتاری میباشد، به طور مثال دانش درباره فعالیتهایی که منجر به کاهش عناصر میشود. ممکن است مردم بدانند دی اکسید کربن زمین را گرم مینماید اما ندانند که چگونه باید مانع تولید دی اکسید کربن شود؛ بنابراین دانش عمل زیست محیطی به افراد این اجازه را میدهد تا خودشان مستقیما در زمینه عمل محیط زیستی اقدام نمایند. برخی از آنها معتقدند داشتن دانش عمل محیط زیستی پیشگیرانه بهتر میتواند رفتار محیط زیستی را برانگیزاند.
دانش اثربخشی محیط زیستی: دانشی که مزیتهای رفتارهای محیط زیستی مسئولانه را بر در بردارد. دانش اثربخشی در ارتباط با رفتارهای مشخص شده، فواید و منافع نسبی است. دانش اثربخشی به فرد برای انتخاب راهحلهای رفتاری گوناگون کمک مینماید. نتایج مطالعات نشان داده است که دانش مرتبط با عمل و دانش اثربخشی در مقایسه با دانش نظاممند تاثیر بالاتری بر رفتار دارند؛ اما علی رغم اینکه دانش نظاممند تاثیر مستقیمی بر رفتار ندارد؛ اما اساس و پایه ضروری برای دانش مرتبط با عمل و دانش اثربخشی فراهم مینماید