سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: INPE01_038
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 99
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 19 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله سوگواری و مرثیه سرایی برخی از شاعران برجسته در وصف امام حسین(ع)
چکیده مقاله:
مرثیه در اوان پیدایش و گسترش شعر فارسی پا به پای مضمون های دیگر ادبی به تقلید از شعر عربی به وجود آمدو درگذرزمان انواع گوناگونی به خود گرفته وارتباط تنگاتنگ مرثیه باعواطف وتجربه های شاعر،جوشش از عمق قلب آدمی ،صداقت و دوری از ریا و نداشتن انگیزه های مادی در سرودن رثا ،تناسب موضوع آن با عاشورا باعث شد تا شاعران بیش از هر نوع شعری ،مرثیه را مناسب ترین قالب برای بیان اندیشه های خود درباره عاشورا بدانند.مرثیه چنان در تار و پود مردم هر منطقه و در آداب و رسوم آنها تاثیر گذاشته که از بسامد بالایی برخوردار است و نمونه بارز آن محتشم کاشانیست که شاعری خلاق ،معتدل ،پرسخن است. گاهی شعر صرف نظر از طبیعی بودن یا غیر طبیعی بودنش،بر یکی از پایه های استدلالی یا تخیلی و عاطفی تاکیدی بیشتر دارد از این رو جلوه برخی از این پایه ها در شعر محسوس تر است و حتی در اوج است. مرثیه در زبان عربی، فارسی یا هر زبان دیگری شکلی خاص از شعر است که در آن عنصر عاطفه یا تخیل و احساس بر جنبه عقلی و استدلالی غلبه می کند و سر انجام این عناصر در کنارمنطق شعری با یکی از شکل هایش ظاهر می شود.
کلیدواژه ها:
مرثيه، مرثيه سرايي، رثا و شعر رثايي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/999809/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:پاسبان ذوقی، زری و آقاپورتاجانی، محمدعلی و پاسبان ذوقی، پیمان،1398،سوگواری و مرثیه سرایی برخی از شاعران برجسته در وصف امام حسین(ع)،کنفرانس ملی ایده های نوین و پژوهش های کاربردی در علوم انسانی،رشت،،،https://civilica.com/doc/999809
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، پاسبان ذوقی، زری؛ محمدعلی آقاپورتاجانی و پیمان پاسبان ذوقی)
برای بار دوم به بعد: (1398، پاسبان ذوقی؛ آقاپورتاجانی و پاسبان ذوقی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- عبرت آموزی از زندگی پرچم داران بصیرت وخواص بی بصیرت در تاریخ اسلام
- عوامل و موانع بصیرت
- بررسی تطبیقی دانشگاه های افسری معروف دنیا
- راه های برون رفت از فتنه در جامعه اسلامی از نگاه امیرالمؤمنین علی (ع) (با تأکید بر وقایع پس از انتخابات دهم)
- اخلاق پاسداری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.