بررسی تاثیر تنش خشکی بر روی رشد گیاهچه ایی گیاه اسفرزه Plantago psyllium L.
محل انتشار: ششمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,641
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI06_197
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389
چکیده مقاله:
گیاهان دارویی در صنایع مختلف نقش مهمی را ایفا می کنند، با توجه به اینکه خشکی مهم ترین عامل محدود کننده تولید موفقیت آمیز محصولات زراعی و دارویی در سراسر جهان به حساب می آید تشخیص وضعیت رشد گیاهان دارویی در شرایط مختلف آبیاری و تنش خشکی می تواند راهنمای کشت گیاهان مقاوم در مناطق خشک یا کم آب باشد. انتخاب گیاهان مقاوم به تنش خشکی از طریق کشت هیدروپونیک روشی کم هزینه و مطمئن جهت صرفه جویی در زمان محسوب می شود به همین منظور آزمایشی جهت بررسی اثر پتانسیل های مختلف آب بر گیاه دارویی اسفرزه ( Plantago psyllium L.) در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در مرحله گیاهچه اعمال شد. برای اعمال تنش از پلی اتیلن گلایکول 6000 با پتانسیل های صفر، 1/8-، 2-، 2/2-، 2/4- بار استفاده شد. نتایج نشان داد که صفاتی مانند طول ریشه، طول ساقه، وزن خشک ریشه، وزن خشک اندام هوایی، وزن تر ریشه، وزن تر اندام هوایی، کاهش یافتند. در حالیکه با افزایش تنش نسبت طول ریشه به اندام هوایی افزایش یافت.در مورد تمامی فاکتورهای رشدبه جزء نسبت طول ریشه به اندام هوایی تفاوت های معنی داری در سطح 0/05% مشاهده گردید. بطوریکه کمترین میزان رشد در پتانسیل 2/4- بار مشاهده گردید
نویسندگان
صدیقه برگ پور
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی (فیزیولوژی گیاهی)، دانشکده علوم پایه
مهرداد لاهوتی
استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد،
حمید اجتهادی
استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :