بررسی آبشستگی در اطراف آبشکن ترکیبی بسته و باز و مقایسه آن با آبشکن نفوذناپذیر در قوس 90 درجه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC18_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرنوش نجف زاده

دانشجوی - کارشناسی ارشد سازه های آبی، دانشگاه شهید چمران اهواز

سید محمود کاشفی پور

استاد - گروه سازه های آبی،دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

محمود شفاعی بجستان

استاد - گروه سازه های آبی،دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

یکی از روش های حفاظت سواحل استفاده از آبشکن می باشد.آبشکن ها سازه های متقاطع یا عرضی هستند که در رودخانه ها به منظور ساماندهی رودخانه ها شامل حفاظت دیواره های رودخانه در برابر فرسایش، توسعه طبیعی کناره رودخانه در طرح اصلاح مسیر، حفاظت های خاص و موضعی سازه های جانبی، کشتیرانی و احیاء سامانه زیست آبی رودخانه احداث می گردند. آبشکن ترکیبی بسته و باز مانند سازه باندال لایک ترکیبی از آبشکن نفوذپذیر و نفوذناپذیر است که بخش نفوذپذیر در کنار بخش نفوذپذیر قرار می گیرد. در این پژوهش به بررسی آبشستگی در اطراف آبشکن ترکیبی بسته و باز با نفوذپذیری 33 درصد و مقایسه آن با آبشکن نفوذناپذیر پرداخته شد. بدین منظور از آبشکن ترکیبی بسته و باز با 33 درصد نفوذپذیری و آبشکن نفوذناپذیر به ازاء طول موثر 20 درصد عرض مجرا (14 سانتیمتر) و در شرایط هیدرولیکی اعداد فرود 0/27، 00/30، 0/33، 0/36 عمق ثابت 12 سانتیمتر در شرایط آب زلال و غیرمستغرق در فلومی با قوس ملایم 90 درجه استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که با افزایش عدد فرود جریان، حداکثر عمق آبشستگی بی بعد در تمامی آزمایشات افزایش یافت. همچنین حداکثر عمق آبشستگی در اطراف آبشکن ترکیبی بسته و باز 40/03 درصد کمتر از آبشکن نفوذناپذیر بدست آمد و آبشکن ترکیبی بسته و باز در مقایسه با آبشکن نفوذناپذیر به مراتب تاثیر بهتری در کنترل آبشستگی در قوس دارد.

کلیدواژه ها

آبشکن نفوذناپذیر، آبشکن ترکیبی بسته و باز، درصد نفوذپذیری، آبشستگی، قوس 90 درجه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.