بررسی اثر سطوح مختلف شوری و دما در شاخص های جوانه زنی بذر آهار (Zinnia elegans )
محل انتشار: ششمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,246
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI06_173
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389
چکیده مقاله:
با توجه به وجود شوری و دمای بالا در منطقه خوزستان, پژوهشی با هدف ارزیابی اثرات شوری و دما بر جوانه زنی بذر گیاه آهار با دو فاکتور دما در 2 سطح(25 و 30 درجه سانتیگراد) و شوری در 5 سطح (آب مقطر,3,6,9 و 12 دسیزیمنس بر متر) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که بین سطوح مختلف شوری و اثرات متقابل شوری و دما از نظر درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی و طول ریشه چی در سطح احتمال 5% تفاوت معناداری وجود دارد ولی بین تیمار دمایی فقط از نظر درصد جوانه زنی و طول ریشه چه در سطح 5% تفاوت معنادار وجود دارد. مقایسه میانگین درصد جوانه زنی نشان داد که با افزایش شوری از درصد جوانه زنی بذور کاسته می شود بطوریکه درصد جوانه زنی در شوری 12 دسیزیمنس بر متر در مقایسه با شاهد به میزان 37/07% کاهش می یابد. همچنین بیشترین طول ریشه چه مربوط به شاهد به میزان 8/273 سانتیمتر و کمترین طول ریشه چه مربوط به شوری 12 دسیزیمنس بر متر به میزان 1/92 سانتیمتر بدست آمد. با بررسی اثر دما بردرصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه نیز مشخص گردید که بیشترین درصد جوانه زنی و طول ریشه چه در دمای 25 درجه سانتیگراد نسبت به دمای 30 درجه سانتیگراد می باشد. با بررسی اثر متقابل دما و شوری نیز مشخص شد بیشترین درصد و سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه در بذور تیمار شده با شاهد و دمای 25 درجه سانتیگراد و کمترین مربوط به تیمار 12 دسیزیمنس بر متر و دمای 30 درجه سانتیگراد است.
نویسندگان
شهره زیودار
مربی گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز
اسماعیل خالقی
مربی گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز
فریده صدیقی دهکردی
مربی گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :