بررسی مقایسه ای ریشه زنی و جوانه زی بنفشه افریقایی Saintpaulia ionantha از تیره Geraniaceaes (ژرانیاسه)در دو بستر هیدروپونیک و کشف بافت

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,409

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_106

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

بنفشه آفریقایی با نام علمی Saintpoulia ionantha گیاهی است زیبا ازخانواده شمعدانیها, برگها سبز مخملی و کرک دار و روی ساقه فشرده کوتاه قرار دارند که در صورت مهیا بودن شرایط در تمام طول سال گل می دهند و می تواند به عنوان هدیه ای زیبا برای دوستان در نظر گرفته شود. تکثیر آن از طریق تقسیم بوته مادری, قلمه برگی, کشت بافت و Micropropagation صورت می گیرد. به منظور افزایشی روند ریشه زایی و جوانه زنی به عبارتی افزایش سرعت تکثیر در بنفشه آفریقایی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار در آزمایشگاه مرکز بیوسنتر دانشگاه زابل انجام گرفت. که در این آزمایش سرعت و زمان ریشه زایی و جوانه زنی در دو بستر هیدروپونیک و کشت بافت مورد بررسی قرار گرفت. مراحل اجرایی آزمایش به این طریق بود که در ظروف یکبار مصرف بستر آب را به طور جداگانه در چهار تکرار آماده نموده برخی حاوی هورمون های BAPMIBA, NAA و IAA در غلظت μM5 در لیتر و برخی عاری از هورمون های فوق الذکر هستند و سپس برگ کامل را با دمبرگ جدا نموده و در ظروف حاوی بستر آب طوری قرار داده تا برگ با سطح آب تماس پیدا نکند. برای کشت بافت هم محیط کشت حاوی هورمون های BAPMIBA ,NAA و IAA در غلظت های 10,5 و μM15 در لیتر ساخته شد و بعد از جوانه زنی ریز نمونه ها آنها را ساب کالچر(واکشت) داده شدند. نتایج نشان داد که سرعت ریشه زنی در محیط هیدروپونیک تفاوت چشمگیری با تیمار محیط کشت بافت داشت به طوری که در محیط هیدروپونیک ریشه دهی تا دوازده روز طول خواهد کشید و سرعت جوانه زنی در محیط کشت بافت تفاوت معنی داری با تیمار محیط هیدروپونیک داشت به طوری که در محیط کشت بافت جوانه زنی پس از بیست و یک روز طول خواهد کشید.

نویسندگان

حمیده فرازمند

دانشگاه زابل دانشجو رشته کارشناسی زیست شناسی

راضیه فرازمند

دانشگاه زابل لیسانس زیست شناسی

شهلا نجفی

دانشگاه زابل عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات

نفیسه مهدی نژاد

دانشگاه زابل عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کارگر، منوچهر، پرورش گل ها و گیاهان زینتی ...
  • قنادی، فضل له، باغبانی و گلکاری در خانه و آپارتمان، ...
  • خوشخوی، مرتضی، روشهای تکثیر گیاهان زینتی، جلد 1و 2چاپ دوم، ...
  • نوروزی . م، هیدروپونیک (کاشت گیاهان بدون خاک 1381، ( ...
  • نمایش کامل مراجع