بررسی منابع بالقوه آلودگی هوای ناشی از فعالیت پالایشگاه درمنطقه صنعتی غرب بندرعباس(مطالعه موردی پالایشگاه ستاره خلیج فارس)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 611

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NEWCONF05_001

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1398

چکیده مقاله:

آلودگی هوا به عنوان یکی از اساسی ترین چالشهای پیش روی منطقه صنعتی غرب بندرعباس به شمار می رود که با توجه به هم جواری کارخانه های صنایع فلزی، پالایشگاه ها، نیروگاه تولید برق بندر عباس، اسکله شهید رجایی و البته حمل و نقل متراکم کامیون ها در این منطقه می تواند منجر به تسریع آسیب به محیط زیست گردد. نخستین گام برای کاهش و کنترل روز افزون آلاینده های هوای این منطقه، تعیین میزان تولید آلاینده ها و شناسایی نحوه پراکنش آنها در این منطقه صنعتی و استراتژیک می باشد. بدین منظور در این پژوهش بر آن شدیم تا ابتدا به شناسایی و معرفی واحدهای پالایشگاهی مولد آلودگی پرداخته و میزان آلاینده های هر واحد را شناسایی نمودیم. پس از بررسی های تفصیلی مشخص شد با توجه به خوراک اصلی پالایشگاه، که میعانات گازی می باشد، همچنین تجهیزات نو و مدرن پالایشگاه و حذف گودال آتش و اضافه نمودن زباله سوز ، میزان آلایندگی این پالایشگاه کمتر از حد مجاز بوده و در محدوده قابل قبول می باشد. در واقع مشخص گردید در پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس با رعایت اصول پیش گیری از آلودگی و بهرهگیری از تکنولوژی نوین و با پیشگیری از بروز و ظهور آلودگی در منشاء، آلاینده های خروجی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

نویسندگان

محمدمهدی آریان پور

دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست، گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، بندرعباس، ایران.

محسن دهقانی قناتغستانی

عضو هیئت علمی، گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، بندر عباس، ایران.