جنین زایی رویشی مستقیم در سه رقم تجاری سوسن Navona Tsimplon و Ceb-dazzle

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 872

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_063

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

تکثیر و تولید گیاهان زینتی با استفاده از تکنیک کشت بافت, یکی از روش های نوین پرورش این گیاهان می باشد. لذا جهت یافتن دستورالعمل تکثیر تجاری این گیاه در کشور, اقدام به بررسی جنین زایی رویشی مستقیم سه رقم تجاری و بازارپسند سوسن شد. در این آزمایش, اثر غلظت های مختلف پیکلرام (1,2,4,8 و 0 میلی گرم در لیتر) بر ریزنمونه های لایه نازک حاصل از سه منطقه قاعده ای میانی و راس فلس یازهای سه رقم تجاری Ceb-dazzleوNavona و /Simplon به ترتیب از دورگ های شرقی, آسیایی وLA, در تولید جنین های رویشی مستقیم, در قالب یک آزمایش فاکتوریل با طرح کاملا تصادفی بررسی شد. ریز نمونه ها پس از ضدعفونی سطحی در محیط کشت پایه MS همراه با ساکارز 3% و ویتامین های Gamborge's B5 و 0/7% آگار قرار گرفتند. صفات مورد بررسی شامل تعداد کل جنین ها, جنین های شاخی, بالغ و تعداد ریشه های گسترده, برگ های گسترده و تعداد پیازچه ها بود. اطلاعات دو ماه پس از کشت جمع آوری گردید. نتایج نشان داد که ریزنمونه های منطقه قاعده ای در مقایسه با مناطق دیگر به طور معنی داری در غلظت 1 میلی گرم در لیتر پیکلرام در هر سه رقم, جنین های رویشی مستقیم بیشتری تولید می کنند. تعداد جنین های شاخی و بالغ نیز, در منطقه قاعده ای بیشتر بود. رقم Ceb-dazzle بیش از ارقام دیگر جنین تولید نمود. نتایج حاکی از تاثیر نوع رقم, غلظت پیکلرام و نوع ریزنمونه در تولید جنین های رویشی مستقیم با استفاده از روش کشت لایه نازک بود.

نویسندگان

نرگس مجتهدی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

امید دبیراشرافی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

مینا کاویانی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ م. کاویانی. ا، موسوی وع. رستمی. 1386. ریزازفزایی خرما، ...
  • Khosravi, S., A.V. Azghandi, R. Hadad and N Mojtahedi. 2007. ...
  • Cui J., Chen J. and Henny R.J, 2009. Regeneration of ...
  • نمایش کامل مراجع