مروری بر کاربرد سیستم های مدیریت اطلاعات در هوشبری

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,176

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SRCCG05_052

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1398

چکیده مقاله:

زمینه وهدف: سیستم مدیریت اطلاعات یک عبارت عمومی برای تعریف هرگونه نرم افزار یا برنامه کاربردی طراحی شده در زمینه ذخیره، سازماندهی و بازیابی اطلاعات مهم و کاربردی است. امروزه این سیستم ها در حوزه های مختلف علوم پزشکی در سراسر دنیا کاربرد زیادی پیدا کرده اند. هدف این مطالعه، بررسی نقش سیستم های مدیریت اطلاعات در هوشبری در مراکز درمانی بود.روش جستجو: این مطالعه به روش مروری با جستجو در پایگاه های علمی Science Direct, Springer Link, Web of Science, PubMed با کلیدواژه های anesthesia, information management systems انجام شد. معیار های ورود این مطالعه، مقالات پژوهشی اصیل انگلیسی زبان در بازه زمانی 2019-2000 بود که به استفاده از سیستمهای اطلاعاتی در فرایند مدیریت و کنترل فرایند بیهوشی بیماران و ثبت فعالیت های اعضای تیم هوشبری پرداخته بود. معیارهای خروج مطالعه نیز، مقالات مروری، پایان نامه، مقالات غیر انگلیسی و یا خارج از بازه زمانی 2019-2000 بود که در نهایت از 25 مقاله به دست آمده ،9 مقاله با توجه به معیارهای ورود انتخاب و بررسی شد.یافته ها: مطالعات نشان داد که سیستم های مدیریت اطلاعات هوشبری در ثبت فعالیتهای کارآموزی رزیدنت های بیهوشی، مدیریت مصرف دارو با کنترل دقیق میزان موجودی و میزان مصرف داروهای بیهوشی و هشدار به موقع به سرپرستاران اتاق عمل در صورت اتمام ذخایر دارویی، ثبت و پایش ضربان قلب و فشار خون بیماران در حین بیهوشی و مستندسازی پیوسته میزان تغییرات فشار خون بیماران، ثبت مقدار مصرف خون و فراورده های خونی در اعمال جراحی مختلف و ثبت عوارض جانبی داروهای ضد تهوع مورد استفاده بیماران بستری در بخش ریکاوری بیمارستان کاربرد دارند. مطالعات نشان داد که در پایان سال 2014، تقریبا 75 درصد مراکز درمانی آمریکا به این سیستمها مجهز شده اند و تا پایان سال 2020 این آمار به 84 درصد خواهد رسید.نتیجه گیری: سیستم های مدیریت اطلاعات هوشبری نقش بسیار مهمی در مدیریت مصرف دارو، افزایش ایمنی بیماران، نظارت بیشتر بر فعالیت های دانشجویان دوره تخصص بیهوشی، کاهش خطاهای درمانی پزشکان و کادر بیهوشی و در نهایت افزایش کیفیت عملکرد کادر درمان و رضایت بیماران خواهند داشت.

کلیدواژه ها:

سیستم های مدیریت اطلاعات ، هوشبری.

نویسندگان

فائزه رحمانی

کارشناس فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

سیدمحمد مدنی

کارشناس هوشبری، سوپروایزر بالینی، گروه مدیریت پرستاری، مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی خاتم الانبیا(ص)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.