سنجش میزان توسعه یافتگی شاخص های کمی و کیفی مسکن در شهرستان های استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات عمران شهری، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_UTO-2-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل مشکینی

استادیار دانشگاه تربیت مدرس تهران

زینب شاهرخی فر

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس تهران

فرامرز منتظر

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

مسکن یکی از نیازهای پایه ای و اساسی همه افراد و خانوارهاست که وضعیت مطلوب آن نقش مستقیمی در کیفیتزندگی دارد. از راه های مهم آگاهی از وضعیت مسکن در هر برنامه ریزی، استفاده از شاخص های مسکن می باشد.استان کرمانشاه به عنوان یکی از استان های غربی کشور، به دلایل گوناگون مشکل مسکن را به صورت حادی درآوردهاست. این مشکلات خود را به صورت بدمسکنی، کیفیت پایین مسکن، نامناسب بودن بافت و مصالح ساختمانی درسکونتگاه ها نمایان کرده است؛ بنابراین تحقیق حاضر با استفاده از شاخص های کمی و کیفی مسکن به بررسیوضعیت مسکن شهرستانهای این استان و سطح بندی این شهرستان ها پرداخته است. روش تحقیق بر اساس هدفکاربردی و بر اساس ماهیت مبتنی بر روش توصیفی، تحلیلی و همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل 14شهرستان استان کرمانشاه در سرشماری 1390 می باشد. برای جمع آوری اطلاعات، از نتایج سرشماری عمومی نفوسو مسکن سال 1390 استان کرمانشاه استفاده شده است. آنگاه 21 شاخص کمی و کیفی در بخش مسکن انتخاب شدهو به وسیله روش آنتروپی شانون وزن دهی شده اند، سپس از مدل VIKOR برای سطح بندی شهرستان ها استفاده شد.بر اساس این سطح بندی، شهرستان های کرمانشاه و پاوه در بالاترین سطح برخورداری و شهرستان های سرپل ذهاب،قصر شیرین، سنقر، دالاهو و ثلاث باباجانی در پایین ترین سطح برخورداری قرار دارند. نتیجه همبستگی پیرسونحاکی از همبستگی نسبتا بالا در بررسی رابطه بین میزان برخورداری شهرستان ها با جمعیت و همبستگی نسبتاضعیف در رابطه بین میزان برخورداری شهرستانها و نزدیکی به مرکز استان می باشد. در پایان پیشنهاد میشود کهشهرستان های کمتر برخوردار و محروم در اولویت برنامه های توسعه مسکن قرار گیرند.

کلیدواژه ها

شاخص های کمی و کیفی مسکن، مسکن، مدل ویکور، استان کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.