بررسی عملکرد مالی بان کهای اسلامی و غیراسلامی در کشورهای منتخب با استفاده از مدل CAMEL

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعاتی در مدیریت بانکی و بانکداری اسلامی، دوره: 4، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_JIFB-4-10_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم دباغ

عضو هییت علمی، گروه مهندسی صنایع، دانشکده فناوری صنعتی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران

حسن گلمرادی

عضو هییت علمی، موسسه عالی آموزش بانکداری ایران

آرش باقری

کارشناسی ارشد بانکداری اسلامی، موسسه عالی آموزش بانکداری ایران، تهران، ایران

چکیده

در نظام بانکداری اسلامی ریسک حاصل از سرمایه گذاری فقط متوجه تسهیلات گیرنده نیست و بانک نیز در ضررو زیان احتمالی شریک است. در این تحقیق نظام های بانکداری اسلامی و متعارف ده بانک در پنج کشور منتخب بابررسی تاثیر هریک از عوامل بانکی نظیر کفایت سرمایه، کیفیت دارایی، اندازه بانک، کیفیت مدیریت و سودآوری درقالب مدل کمل بر عملکرد مالی آنها با یکدیگر مقایسه شده است. سودآوری آنها در سه مدل رگرسیونی با متغیرهایوابسته نرخ بازدهی دارایی، نرخ بازدهی حقوق صاحبان سهام و حاشیه سود مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشانمی دهد شیوه بانکداری اسلامی در هر سه مدل، شاخص های اندازه بانک و نسبت هزینه به درآمد و در بانکداریمتعارف در مدل با متغیر وابسته نرخ بازده دارایی، شاخص های کفایت سرمایه، تسهیلات به سپرده و تسهیلات معوق بهکل تسهیلات نسبت به یکدیگر برتری نسبی و تاثیر معناداری داشته اند. پیشنهاد می شود بانک های اسلامی درتسهیلات پرداختی، اعتبارسنجی متقاضیان و طرح های توجیهی را دقیق تر از پیش مد نظر قرار دهند و به راه اندازیفعال کمیته مدیریت ریسک اقدام کنند.

کلیدواژه ها

نظام بانکداری اسلامی و متعارف، سودآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.