بررسی میزان پروتئین و الگوی الکتروفورزی پروتئینهای بذر در ارقام مختلف سویا
محل انتشار: اولین همایش ملی دانه های روغنی
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 964
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NOILP01_291
تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389
چکیده مقاله:
سویا (Glycine max) گیاهی دانه روغنی متعلق به خانواده Fabaceae است. این گیاه منبع سرشاری از اسیدهای چرب و پروتئینها برای انسان و حیوانات است. در پژوهش حاضر، سه رقم سویا (ارقام سحر، گرگان 3 DPX) ، از نظر میزان پروتئین کل دانه مورد بررسی قرار گرفتند.الکتروفورز پروتئین بذر شامل دو مرحله است: مرحله اول تهیه عصاره پروتئینی و مرحله دوم تهیه ژل الکتروفورز بری بارگیری عصاره پروتئینی. برای محاسبه میزان پروتئین دانههای سویاپف ابتدا ازت کل دانهها اندازهگیری شد. برای این منظور از اروش تیتراسیون بعد از تقطیر و استفاده از سیستم اتوماتیک کجل تک اتو آنالیز استفاده شد. نتایج به دست آمده بالاترین درصد پروتئین را در رقم DPX (18/92) و پایینترین میزان آن را در رقم سحر (18/66%) نشان داد. الکتروفوروگرام حاصل از آنالیز پروتئین ذخیرهای دانهها، 17 باند پروتئینی را نشان داد که وزن ملکولی آنها بین 24/77 تا 88/88 کیلو دالتون متغیر بود و 4 باند پروتئینی در تمامی ارقام مشترک بود. این مطالعات نشان دهنده آن است که پروتئین ذخیرهای دانه میتواند برای تعیین و تشخیصارقام سویا مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هما محمودزاده
گروه زیست شناسی،دانشکده علوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :