تنوع ژنتیکی و همبستگی بین صفات مختلف کلزا تحت شرایط آبیاری محدود

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,116

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_216

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

در این پژوهش به منظور بررسی عملکرد و صفات مرتبط با ان در ژنوتیپهای کلزا تحت شرایط نرمال و ابیاری محدود و تعین ارقام متحمل به تنش خشکی در دانشگاه پیامنور واحد گندمان، 15 لاین کلزا در دو آزمایش جداگانه بدون تنش )آبیاری معمول( و تنش خشکی )آبیاری محدود(، در طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار کشت شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که ارقام از نظر صفات مورد بررسی اختلاف معنی داری دارند که بر وجود تنوع ژنتیکی بین ارقام دلالت داشت. صفات از نظر وراثت پذیری، ضریب تغییرات ژنوتیپی و ضریب تغییرات فنوتیپی مورد ارزیابی قرار گرفتند و اکثر صفات اندازهگیری شده دارای ضریب تغییرات زنوتیپی قابل ملاحظهای بودند. نتایج حاصل نشان داد در شرایط تنش صدمات زیادی به ترتیب به عملکرد دانه، تعداد دانه در بوته، عملکرد بیولوژیک و تعداد غلاف وارد شد. بطور کلی درشرایط بدون تنش تعداد غلاف و در شرایط تنش شاخصبرداشت بیشترن همبستگی را با عملکرد دانه داشتند. نتایج رگرسیونهای مرحلهای نشان داد که حداکثر اختلاف عملکرد دانه لاینها را میتوان به تعداد غلاف، اندازه بذر، وزن صددانه، شاخص برداشت و عملکرد بیولوژیک نسبت داد. نتایج تجزیه علیت تاکید بر نقش مهم اثرات این صفات در عملکرد دانه داشت بطور کلی در شرایط بدون تنش بیشترین اثر مستقیم و مثبت بر عملکرد دانه مربوط به عملکرد بیولوژیک بود و در شرایط تنش مربوط به شاخص برداشت است. به منظور گروه بندی ژنوتیپها بر اساس صفات فنوتیپی مورد بررسی، از تجزیه خوشهای به روش UPGMA استفاده گردید و در شرایط بدون تنش و تنش لاینها به 5 گروه تقسیم شدند.

نویسندگان

محمد عظیمی گندمانی

مدرس گروه علوم کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد گندمان

هوشنگ فرجی

استادیار دانشگاه یاسوج

مصطفی علینقی زاده

مدرس گروه علوم کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد گندمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - سیاه‌پوش، م. ا. نورمحمدی وع. سعیدی. 1382. تنوع ژنتیکی، ...
  • Ashraf, M. and T. McNeilly. 2004. Salinity Tolerance in Brassica ...
  • Ramaltto, M. A., A. L. Deb and N. C S. ...
  • Schoonhoven, A. Van and O. Voysest., 1991; Rapeseed research for ...
  • نمایش کامل مراجع