تاثیر ژنوتیپ های مختلف سویا بر میزان تخم ریزی کنه تارتن دولکه ای Tetranychus urticae (Acari:Tetranychidae) در شرایط مزرعه
محل انتشار: اولین همایش ملی دانه های روغنی
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,065
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NOILP01_201
تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389
چکیده مقاله:
به منظور ارزیابی مقاومت ژنوتیپ های مختلف سویا نسبت به کنه تارتن دولکه ای، میزان تخمریزی این آفت روی هشت ژنوتیپ ویلیامز، ساری، تلار، سحر، L17 ،Dpx ،Zane و Ks3494 طی سال زراعی 1386 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسیهای صورت گرفته نشان داد که اختلاف معنی داری میان میانگین تخمریزی کنه تارتن دولکه ای روی ژنوتیپ های مختلف سویا وجود دارد (P<0.01) بطوریکه بیشترین میزان تخمریزی این آفت به ازای هر برگ روی ژنوتیپ های L17(0/52±7/68) و Dpx(0/33±6/69) و کمترین میزان تخم ریزی به ازای هر برگ نیز روی ژنوتیپ های Ks3494 ( 2/16±0/15 ) وZane (0/23±2/98) ثبت گردید. استفاده از ژنوتیپ های مقاومی نظیر Ks3494 و Zane در تلفیق با سایر روشه ای کنترلی کنه تارتن دولکه ای میتواند در مبارزه علیه این آفت در مزارع سویا مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امین صدارتیان
گروه حشرهشناسی کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران،
یعقوب فتحی پور
گروه حشرهشناسی کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران،
سعید محرمی پور
گروه حشرهشناسی کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :