تاثیر سطوح مختلف سولفات پتاسیم و سولفات روی بر خصوصیات کمی وکیفی کلزا رقم لیکورد در منطقه اقلید

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 845

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_107

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

با عنایت به اینکه بخش زیادی از روغن مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین میگردد، افزایش تولید و کیفیت محصولات دانه روغنی در داخل کشور بسیار حائز اهمیت می باشد. این آزمایش در مهر ماه 1387 و به مدت یک سال زراعی در شهرستان اقلید اجرا گردیده است. برای انجام این آزمایش از رقم کلزا لیکوردکه ویژه مناطق سردسیری بوده و دارای سابقه چندین ساله کشت در منطقه را دارد، استفاده گردید. طرحآزمایش مورد استفاده فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور کود پایه با سطوح صفر، 50، 100 و 150 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم و سطوح صفر، 15، 35 و 45 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و یک تیمار شاهد بدون کاربرد پتاسیم و روی در سه تکرار انجام گردید. عملکرد دانه رقم طلایه با میانگین 1843/88 کیلو گرم در هکتاردر تیمارهای کودی 150 کیلوگرم سولفات پتاسیم و 30 کیلوگرم سولفات روی بود. با افزایش کودهای سولفات پتاسیم و سولفات روی شاخص برداشت، تعداد کپسول در بوته نسبت به شاهد تغییری نکرد ولی موجب افزایش شاخص سطح برگ و تعداد دانه در کپسول گردید. میانگین وزن هزار دانه از اجزای با ثبات عملکرد بود. بیشترین میانگین وزن خشک بوته مربوط به کاربرد 150 کیلوگرم سولفات پتاسیم همراه با 30 کیلوگرم سولفات روی برابر با 15827/60 کیلوگرم در هکتار مشاهده گردید. بنابراین برای منطقه اقلید استان فارس کاربرد 150 کیلوگرم کود سولفات پتاسیم همراه با 30 کیلوگرم سولفات روی برحصول بهترین عملکرد دانه در کلزای رقم طلایه پیشنهاد می گردد.

نویسندگان

رعنا حسین نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

محمدمهدی رحیمی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

کریم قاسمی نژاد

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدی، م و روف جاویدفر.، 1377. تغذیه گیاهان روغنی کلزا. ...
  • امیری اوغان، ح.، 1379. بررسی عملکرد و اجزای عملکرد ارقام ...
  • پیرمرادی، ع؛ ع، حسن زاده؛ ع، مجیدی؛ ح، رنجی و ...
  • Holmes, M. R. J, and A.M. Ainsley.(1 977).Fertilizer requirements of ...
  • Schm idt, J. H. and Weidem a, B. P.2008. Shit ...
  • Zou Juan, and etc. 2008. Effect of nitrogen, phosphorus, potassium, ...
  • نمایش کامل مراجع