بررسی اثرات قطع آبیاری در مراحل مختلف رشد گلرنگ زمستانه (Carthamus tinctorius L.) بر روی عملکرد دانه و روغن

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,077

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_009

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثرات قطع آبیاری در مراحل مختلف رشد گلرنگ بر روی عملکرد دانه و روغن گلرنگ زمستانه آزمایشی در سال زراعی 85-84 در بخش تحقیقات دانه های روغنی، مؤسسه اصلاح تهیه نهال و بذر کرج بصورت طرح کرتهای خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد.کرتهای اصلی شامل عامل قطع آبیاری در پنج سطح: R1 (قطع آبیاری در مرحله غنچه دهی)، R2 ( قطع آبیاری در مرحله شروع گلدهی)، R3 ( قطع آبیاری در مرحله اواسط گلدهی)،R4 ( قطع آبیاری در مرحله دانه بندی)و R5( بدون تنش) و کرت فرعی شامل سه رقم گلرنگ زمستانه بودند.از بین صفات مورد بررسی، اثرات متقابل صفات عملکرد دانه-درصد روغن-تعداد دانه درغوزه-وزن هزار دانه- روز تا غنچه دهی-روز تا 10 درصد گلدهی- بیوماس-شاخص برداشت-عملکرد ساقه- درصد انتقال مجدد،اختلاف معنی داری داشتند.نتایج نشان داد که عملکرد دانه و تعداد غوزه در بوته در سطوح تنش R1,R2 ، ،بیشترین کاهش را نسبت به سایر سطوح دارا بود و بالاترین میزان عملکرد دانه مربوط به سطوح R4,R5 بود، قطع آبیاری در مرحله پر شدن دانه تاثیر زیادی روی کاهش عملکرد دانه نداشت. رقم LRV 51 ( پدیده) دارای بالاترین میزان عملکرد دانه و روغن بود، عملکرد دانه همبستگی بسیار بالایی را با تعداد غوزه در بوته نشان داد (r=0/90353)قطع آبیاری در مراحل غنچه دهی (R1) و شروع گلدهی(R2)، باعث کاهش عملکرد شد.با توجه به عملکرد بالا در سطوح قطع آبیاری R4,R5 می توان این رژیمهای آبیاری را برای منطقه کرج توصیه و رقم LRV51 با توجه به عملکرد دانه و روغن بالاتر، رقم مناسبی برای کاشت در این منطقه است.

نویسندگان

حسین احمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد واحد علوم و تحقیقات تهران

قربان نورمحمدی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

امیرحسن امیدی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه ن

علی معارفیان

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه ن

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امظفری، ک.ی.عرشی وح‌زینالی خانقاه.1375.بررسی اثرتنش خشکی دربرخی صفات مورفوفیزیولوژیکی واجزای ...
  • S ing, R.V. , M.P.Singh, S .L. Khanad ait, A ...
  • Yermanson, D .M.S .Hemestreet , and M.J.Garber.(1 976) .Inheritaance of ...
  • نمایش کامل مراجع