کاربرد پروتئومیکس در تشخیص ذبح حلال طیور

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 573

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HALALFOOD_038

تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1398

چکیده مقاله:

مقدمه: امروزه با گسترش مبادلات تجاری ضرورت بررسی و حلیت مواد اولیه و فراورده هایغذایی بیش از پیش اهمیت یافته است. با توجه به محبوبیت و مطلوبیت غذاهای حلال وجوداستانداردها و شیوه های تشخیصی همواره امری ضروری است. در تامین گوشت حلال نه تنهانوع دام بلکه نحوه کشتار نیز اهمیت دارد. شناسایی نوع گوشت با استفاده از علم ژنتیک چنداندشوار نیست اما تشخیص روش ذبح کاری بسیار سخت و تخصصی است. برای دستیابی به اینهدف تکنولوژ یهای آنالیز مدرن توسعه یافته است.مواد و روش کار: در این تحقیق سعی شده است با بررسی تحقیقات صورت گرفته در زمینهپروتئومیکس به نقش این علم در شناسایی روش کشتار طیور پرداخته شود.بحث و نتیجه گیری: پروتئومیکس دانش بررسی کل پروتئین های تولید شده توسط ژنوم است.پروتئین ها پلیمرهای بسیار پیچیده ای از آمینواسیدها هستند که در تمام موجودات زنده حضوردارند و نقشی اساسی در مسیرهای متابولیکی بر عهده دارند. در بسیاری از کشتارگاه از روش هایبیهوشی برای سهولت کشتار و خونگیری استفاده می شود. بیهوش نشدن طیور یکی از مشکلاتمتداول است از این رو در بسیاری از واحدهای صنعتی شدت جریان الکتریکی را بالا می برند.افزایش ولتاژ ممکن است منجر به ایست قلبی شود و به علاوه امکان آسیب های فیزیکی، بروزلک ههای خونی در سینه ، قرمز شدن نوک بال ها و شکستگی استخوان را افزایش می دهد. نتایجتحقیقات حاکی از اثر بیهوشی بر میزان بیان پروتئین ها است. بیهوشی با گاز منجر به ترشحبیشتر بتا انولاز، پیروات کیناز و کراتین کیناز در مقایسه با ذبح حلال می شود. گوشت طیور ذبحشده با گاز pH پایین تری دارد و خونابه بیشتری تولید می کند که این امر بر کیفیت نهایی موثراست. آ نچه مشخص است علی رغم نظر بسیاری از سازمان ها مبنی بر خشونت آمیز بودن ذبح حلال، این روش استرس کمتری به حیوانات وارد کرده و گوشت تولیدی کیفیت بالاتری خواهدداشت. دانش پروتئومیکس همچنان به دلیل پیچیدگی با سوالات و ابهامات زیادی همراه است وکاربرد آن در سیستم های نظارتی مستلزم تحقیقات گسترده تر است.

نویسندگان

مریم رواقی

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران