شیوه های عملی تعلیم و تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA04_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 828
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین پیراهش

کارشناسی ارشد ادبیات، مدرس دانشگاه، دبیر و سرگروه درسی آموزش و پرورش محمودآباد

معصومه بناساز

کارشناس آموزش ابتدایی، معلم آموزش و پرورش آمل

عذرا شریفی توبنق

کارشناس ارشد ادبیات، دبیر آموزش و پرورش آمل

چکیده

خداوند سبحان راه میانه (راست) را به بندگان نشان می دهد به نظر می آید که این موضوع شامل دو جنبه تکوینی و تشریحی می شود از نظر تکوینی خداوند نیروهای گوناگون را به انسان عطا فرمود و استعدادهای متفاوت به او داده است تا در مسیر تکامل خود گام بردارد، مانند نیروی عقل و اندیشه و وجدان از سوی دیگر، در جنبه تشریعی، پیامبران را با کتاب و میزان به سوی بندگان خود فرستاد، تا از طرف نشان دادن راه راست و بدون ابهام، انسان ها را به سوی هدف آفرینش حرکت دهند.انسان که دارای دو بعد مادی و معنوی (جسم و روح) است در هر دو بعد خود نیاز به تربیت به شیوه عملی دارد. آنچه در این مقاله منظور است شیوه عملی تربیت دینی، به بعد معنوی یا فطری بشر برمی گردد که ضرورتا با جسم انسان نیز سروکار دارد!لذا تبین این نکته ضروری است که انسان کیست و دین چیست تا بتوانیم فهم خویش را از این دو دقیق کنیم و شیوه های عملی تربیت دینی را به ظهور برسانیم. آنچه توضیح آن ضروری است معنای چند واژه است. یکی واژه شیوه است که به طرز، راه و روش، خوی و عادت، و... معنا کرده اند (معین، 1386، ذیل واژه شیوه) واژه تربیت که پروردن، ادب و اخلاق را به کسی آموختن معنی می دهد. (همان، ذیل واژه تربیت)

کلیدواژه ها

دین، نیاز به دین، انسان شناسی، تربیت دینی، شیوه های عملی تربیت دینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.