سال انتشار: 1398
محل انتشار:
کنفرانس ملی معماری و شهرسازی معاصر ایران
کد COI مقاله: ICAUCONF01_077
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 418
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله الگوشناسی خانه های سنتی شهر اصفهان با رویکرد تهویه ی طبیعی
چکیده مقاله:
در معماری مدرن علاوه بر نیازهای اولیه و در نظر گرفتن زیبایی فضاها و نمای ساختمان، توجه به طرح هایی برای جلوگیری از اتلاف انرژی نیز عاملی مهم و تعیین کننده به شمار می رود. یکی از روش های جامع جهت پوشش تمامی فاکتورهای مذکور، تهویه ی طبیعی است که یکی از موثرترین عوامل در ایجاد آسایش حرارتی شناخته شده است؛ از طرفی به دلیل مشکلات ایجاد شده در سلامت افراد و کاهش کیفیت هوای داخلی که دلیل عمده ی آن استفاده ی بی رویه از سیستم های تهویه مطبوع دانسته شده است، تمایل بیشتری جهت کاربرد و ارتقای تهویه طبیعی ایجاد کرده است. این عامل بالاخص در اقلیم گرم و خشک همواره مورد توجه بوده است و معماران راه حل های متفاوتی را بسته به شرایط اقلیمی منطقه برای آن یافته اند. در این مطالعه با بررسی اسنادی مدارک موجود از ابنیه ی تاریخی اقلیم گرم و خشک و به طور خاص شهر اصفهان، به بررسی عناصر تهویه ی طبیعی و بالاخص بادگیر در خانه های سنتی شهر اصفهان پرداخته ایم تا دریابیم معماران سنتی از چه الگوها و روش هایی در جهت طراحی همساز با اقلیم و افزایش شرایط آسایش ساکنان بهره می گرفتند. به این منظور ابتدا با معرفی تعدادی از این خانه ها به عنوان نمونه ی موردی، با نکات بارز و روابط عناصر فضایی آنها آشنا شده و سپس به دسته بندی و قیاس آنها می پردازیم. شناخت این مفاهیم و دستیابی به تجربیات ارزشمند گذشته، می تواند به معماران در جهت الگوبرداری مفهومی و تقلید صرف، یاری رساند و از فراموشی این اصول جلوگیری به عمل آورد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICAUCONF01_077 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/981297/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صادقی، نگار و گرجی مهلبانی، یوسف،1398،الگوشناسی خانه های سنتی شهر اصفهان با رویکرد تهویه ی طبیعی،کنفرانس ملی معماری و شهرسازی معاصر ایران،اهواز،https://civilica.com/doc/981297
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، صادقی، نگار؛ یوسف گرجی مهلبانی)
برای بار دوم به بعد: (1398، صادقی؛ گرجی مهلبانی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی معماری و شهرسازی سنتی ایران در اقلیم گرم و خشک با رویکرد بهینه سازی مصرف انرژی (نمونه موردی شهر زواره)
- بررسی نقش نورپردازی در حس دعوت کنندگی در فضای باز شهری : (نمونه موردی: پارک غدیر بندرعباس)
- بررسی نقش رنگ در فضای آموزشی
- بررسی معماری بازار تهران بر اساس معماری ایرانی- اسلامی با استفاده از مدل SWOT
- بررسی تاثیر طراحی فضاهای باز مجتمع های مسکونی در ایجاد حس دلبستگی به مکان (نمونه مورد مطالعه : مجتمع مسکونی ششصد دستگاه در شهرستان مشهد)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- کاربرد سنگ در محیط های شهری و تأ ثیر آن بر زیبایی شهر ها
- تلفیق سوانح طبیعی در طرح ریزی کالبدی ملی
- چگونگی شکل گیری مجموعه زیستی رستم آباد بعد از وقوع زلزله خرداد 1369 و اصول طراحی توسعه آن
- نقش فرم، الگو و اندازه شهر در کاهش آسیب پذیری از زلزله
- بررسی آسیب پذیری فرم شهر تهران به هنگام وقوع زلزله
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- معماری بناهای سیاسی در جمهوری اسلامی ایران (تعاریف، نظریه ها و پیشینه موضوع در ایران معاصر)
- مطالعه جریان رودخانه در اطراف پلهای واقع در کانال مرکب
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸(گزارش اول) سیل گلستان - گزارش کارگروه مخاطرات بخش زلزله شناسی مهندسی و خطر پذیری
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸ (گزارش دوم) سیل دروازه قرآن شیراز- گزارش کارگروه مخاطرات
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸ (گزارش چهارم) بررسی آسیبهای راه و ابنیه فنی- گزارش کارگروه حمل و نقل و ابنیه فنی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.