تفکر سیستمی و کاربرد آن در مدیریت ریسک فردی متخصصین منابع انسانی (شهرداری مشهد)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تفکر سیستمی در عمل
  • کد COI اختصاصی: STINP01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا شجاع

کارشناسی ارشد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

امیدعلی خوارزمی

استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

محمد اجزاءشکوهی

دانشیار گروه جغرافیا، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

در این مقاله به نقش و کاربرد موثر روش تفکر سیستمی در راستای بهبود و ارتقای مدیریت ریسک فردی متخصصین منابع انسانی پرداخته شده است. روش تحقیق تحلیلی-توصیفی است. گردآوری اطلاعات به دو صورت کتابخانه ای و میدانی انجام شده است. در بخش مطالعات میدانی از روش کمی و کیفی استفاده شده است که در بخش کیفی 10 نفر از صاحب نظران حوزه ریسک منابع انسانی در شهرداری مشهد به روش گلوله برفی برای مصاحبه انتخاب شدند و در بخش کمی جامعه آماری روسای ادرات شهرداری مشهد می باشند که در حوزه های عملیاتی مورد بررسی 37 پرسشنامه جمع آوری گردید. جهت بررسی میزان تاثیر و اولویت بندی میزان تاثیر هر یک از عوامل مربوط به ریسک فردی متخصصین منابع انسانی از روش معادلات ساختاری در نرم افزار Smart PLS و به منظور ترسیم دیاگرام های علی و معلولی بر اساس تفکر سیستمی از نرم افزار Vensim استفاده شده است. نتایج تحقیق، ریسک فردی متخصصین منابع انسانی را به 3 دسته 1) ریسک عدم برخورداری از دانش و مهارت فنی؛ 2) ریسک عدم برخورداری از دانش و مهارت ادراکی و 3) ریسک عدم برخورداری از دانش و مهارت انسانی، تقسیم می کند، سپس با استفاده از تفکر سیستمی در یک سازه ی واحد و با نگاهی کل گرانه بین این سه بعد و 15 مولفه ی آن به بررسی چگونگی ارتباط بین آن ها می پردازد. با توجه به سیستم نهایی ریسک عدم برخورداری از دانش و مهارت ادراکی بیشترین تاثیر را بر ریسک فردی متخصصین منابع انسانی داشته و به عنوان یک عامل حیاتی در سیستم به شمار می رود چرا که هم بر عوامل متعددی تاثیر گذاشته و از عوامل متعددی نیز تاثیر می پذیرد.

کلیدواژه ها

تفکر سیستمی، مدیریت ریسک، ریسک فردی متخصصین منابع انسانی، شهرداری مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.