اثربخشی فنآوری آموزشی و راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی بر ، سنجش میزان یادگیری پیشرفت تحصیلی و خودکارآمدی دانش آموزان دوره دوم ابتدایی آموزشگاه شهید نواب صفوی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 436

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEDP03_026

تاریخ نمایه سازی: 7 دی 1398

چکیده مقاله:

روش های آموزش مبتنی بر فنآوری آموزشی و راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی، از روش های فعال آموزشی هستند که در پیشرفت تحصیلی و خودکارآمدی تاثیر دارند. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر این آموزش ها انجام شد که به روش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه آزمودنی و گواه انجام شد. جامعه ی آماری 54 تن دانش آموزان دوره دوم ابتدایی سال تحصیلی 98-97درس آموزشگاه عشایری دوره ابتدایی اداره آموزش و پرورش منطقه جوادآباد بود که در نیم سال اول سال تحصیلی 97-98 درس ریاضی را داشتند. شمار نمونه با استفاده از فرمول کوکران 42 تن تعیین شد و با روش نمونه گیری تصادفی ساده برای تحقیق انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه )دو گروه آزمودنی و یک گروه گواه( گمارش شدند که در هر کدام از گروه های آزمودنی و گواه 14 دانش آموزگنجانده شد. همه ی گروه ها آزمون معلم ساخته ی پیشرفت تحصیلی و پرسشنامه ی خودکارآمدی (شرر وهمکاران ،( 1982 را به عنوان پیش آزمون، پس آزمون و پی گیری تکمیل کردند. گروه های آزمودنی به طور جداگانه 10 نشست 45دقیقه ای با فنآوری آموزشی و راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی، درس ریاضی را آموزش دیدند، درس ریاضی به صورت تصادفی از بین کلیه ی درس های دوره ابتدایی که به صورت حضوری در آموزشگاه برگزار می شود برای مطالعه انتخاب شد. داده ها با نرم افزار spss16پردازش شدند. یافته ها نشان دادند که بین میانگین رتبه ی نمره های پس آزمون و پی گیری گروه های آزمودنی و گواه در هر دو متغیر پیشرفت تحصیلی و خودکارآمدی تفاوت معناداری وجود داشت. هر دو روش آموزشی توانستند افزون بر ارتقای پیشرفت تحصیلی و خودکارآمدی دانش آموزان ، توانایی دانش آموزان را در انجام پژوهش به صورت عملی بیشتر کرده و کلاس های این درس را از حالت سنتی معمول خارج کرده و افزون بر یادگیری نظری درس ریاضی ، دانش آموزان را با مرحله های عملی و کاربردی ریاضی آشنا کند. از این رو خوب است معلمان برای بهبود پیشرفت تحصیلی و خودکارآمدی دانش آموزان دوره ابتدایی از روش های مبتنی بر فنآوری آموزشی و راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی استفاده کنند.

کلیدواژه ها:

فن آوری آموزشی دوره ابتدایی ، یادگیری شناختی و فراشناختی ، پیشرفت تحصیلی ، خودکارآمدی دانش آموز

نویسندگان

مریم زابلی منفرد

کارشناس ارشد علوم تربیتی آموزگار استان تهران ،ایران