بررسی اقتصادی تولید خیارسبز گلخانه ای و مقایسه آن با کشتهای غیر گلخانه ای

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 9,908

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_166

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

تولیدات گلخانه ای در استان یزد از دهه 1370 تاکنون رواج چشمگیری یافته بطوریکه در سال 1387، 670 هکتار گلخانه با تولید حدود 187 هزار تن محصول و ارزش اقتصادی حدود 748 میلیارد ریال در استان فعال بوده است [ 1]. هدف از ترویج تاسیس گلخانه در این استان، افزایش تولید و ارزش افزوده، ایجاد اشتغال و صرفه جوئی در مصرف آب می باشد. هدف از انجام این تحقیق ارزیابی اقتصادی گلخانه های تولید خیار سبز که 95 درصد تولیدات گلخانه ای استان را شامل می شود [ 1] و همچنین ارزیابی اقتصادی کشت های جالیز و سبزی در فضای باز و مقایسه آن با تولید خیار سبز گلخانه ای و تعیین حداقل وسعت اقتصادی کشت در فضای باز و کشت گلخان های (خیار سبز) میباشد. منظور از حداقل وسعت اقتصادی وسعتی از زمین است که تولید کننده بتواند علاوه بر کلیه هزینه های وابسته به کشاورزی درآمدی متناسب با هزینه فرصت نیروی کار در واحد کشاورزی یا حداقل معیشت خانواده کسب کند. داده های مورد نیاز با استفاده از روش نمونه گیری طبقه بندی شده و از طریق مصاحبه حضوری و جمع آوری اطلاعات از تولید کنندگان خیار سبز گلخانه ای و محصولات جالیز و سبزی در سال 1383 بدست آمده و نتایج حاصل از نمونه ها در سطح 1000 مترمربع با استفاده از روشهای تحلیل ارزش کنونی، نسبت منفعت به هزینه و نرخ بازده داخلی مورد ارزیابی اقتصادی قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان میدهد تولید محصول خیار سبز گلخانه ای و محصولات هندوانه، گوجه فرنگی، خربزه و خیار سبز در فضای باز اقتصادی است، ولی تولید خیار سبز گلخانه ای دارای اولویت اقتصادی بالاتر بوده و حداقل وسعت اقتصادی برای تولید خیار سبز گلخانه ای 1800 متر و برای تولید محصولات جالیز وسبزی و صیفی در فضای باز 1/94 هکتار می باشد .

نویسندگان

جلال سالم

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جدول3- ارزش خالص کنونی , نسبت منفعت به هزینه محصولات ...
  • جدول 4- ارزش افزوده خیارسبز گلخانه ای و محصولات درفضای ...
  • سازمان پارکها و فضای سبز 1374، مدیریت گلخانه، انتشارات سازمان ...
  • سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، 1385، آمار نامه کشاورزی ...
  • سالم، ج، 1386، گزارش نهائی طرح بررسی اقتصادی گلخانه و ...
  • سلطانی، غ، ز، 1369، اقتصاد مهندسی، انتشارات دانشگاه شیراز . ...
  • ارزش ناخالص تولید 16723920 19359960 12810850 15245860 ...
  • Engindeniz. 2002. Economic feasibility of organic Greenhouse cucumber production, Pakistan ...
  • Calpas J. 2006. Business opportunity evaluation of A Large scale ...
  • نمایش کامل مراجع