بسترها و اجزاء آنها در کشتهای بدون خاک
محل انتشار: اولین کنگره ملی هیدروپونیک و تولیدات گلخانه ای
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,179
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HYDROPONICS01_154
تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389
چکیده مقاله:
یکی از مهمترین اجزاء در کشتهای بدون خاک، بستر کشت میباشد. بسترها شامل انواع بسترهای آلی نظیر پیتها، بقایای چوب، الیاف نارگیل، تفاله نیشکر و پوست برنج وانواع بستر های معدنی نظیر پرلیت، ورمی کولیت، پشم سنگ، فوم پلی استر، شن، رسهای آهکی و فرمالدئید اوره میباشند و جهت مدیریت بهتر آب و هوا در آنها باید به چهار فاکتور اجزا بستر و نسبت آنها، ارتفاع ظرف حاوی بستر، نحوه آمادهسازی بستر و عملیات آبیاری توجه نمود. ترکیب بستر کشت باید متناسب با نیازگیاه انتخاب شود ولی امروزه عمومیترین بستر کشتهای بدون خاک مرکب از اجزاء پیت، ورمیکولیت و پرلیت میباشد. بستر رشد باید قبل از کاشت و در طول دوره رشد به یکی از دو روش عصارهگیری شامل عصارهگیری بستر اشباع شده (SME) و یا عصاره گیری با نسبت 1به 2 (1بستر و 2 آب) عصاره گیری و جهت تعیین پارامترهای مهم مدیریت بستر شامل اسیدیته، نمک های محلول و عناصر غذایی آزمایش شود زیرا درصد بزرگی از مشکلات بستر کشت مربوط به شوری و اسیدیته می باشد
نویسندگان
حمید ملاحسینی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان
الهه باقی
عضو هیئت علمی منابع طبیعی اصفهان و دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :