تأثیر قارچکشهای اکویشنپرو و ملودیدو بر بیماری سفیدک داخلی کدوئیان در شرایط گلخانه

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 6,185

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_061

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

بیماری سفیدک داخلی کدوئیان که توسط قارچ Pseudoperonospora cubensis ایجاد میگردد یکی از بیماریهای مهم و رایج گلخانههای تولید خیار اصفهان میباشد که هر ساله خسارت هنگفتی به گلخانه داران وارد می نماید . تعدادی از سموم شیمیائی جهت مبارزه با بیماری فوق توصیه گردیده است. به علت عدم کارآئی تعدادی از آنها، ملاحظات زیست محی طی و همچنین رعایت مراقبتهای اکید برای بهداشت و سلامتی مصرفکنندگان در خصوص تعداد دیگری از آنها، سموم جدید اکویشن پرو equation pro و ملودی دو Meludy due که هر دو اثر بازدارنده و معالجه کننده روی بیماری داشته و دارای باقیمانده کم و قابل قبول در گیاهان سمپاشی شده هستند به همراه سم مانکوزب در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با توزیع کرتهای خرد شده در سه تکرار که در آن دفعات سم پاشی به عنوان فاکتور اصلی و غلظت و نوع سم به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شده بود در یک گلخانه خیار در منطقه لنجان مورد آزمایش قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده از اجرای این آزمایش بیشترین درصد آلودگی مربوط به تیمارهای شاهد و کمترین درصد آلودگی مربوط به تیمار پنج بار سم پاشی بعد از چهار برگی و به فاصله دو هفته با سم ملودی دو با غلظت 5/3 در هزار بوده که این تیمار از لحاظ آماری با ترکیب های تیماری ملودی دو 2 و 5/2 هزار پنج بار سم پاشی، اکویشن پرو 200 گرم در هکتار پنج بار سم پاشی ، مانکوزب 2 در هزار پنج بار سم پاشی و ملودی دو 5/3 در هزار چهار بار سم پاشی در یک گروه قرار گرفت

نویسندگان

حسین سماواتیان

عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اعتباریان، ح. 1376. بیماریهای سبزی و صیفی و روشهای مبارزه ...
  • بهداد، الف. 1364. اصول قارچ شناسی (ترجمه) _ چاپ دوم ...
  • Ammermann, E , G. Lorenz, K. Schelberger , B. Wenderoth, ...
  • Tsai, W.H. and C.C. Tu. 1992. Ecology and control of ...
  • /1953 bc 2/203 cdef 1/720 defg ...
  • نمایش کامل مراجع