طراحی و اجرای GIS کاربردی جهت مکانیابی محل دفن مواد زائد جامد شهری با استفاده از مدلهای فازی ، ژنتیک و وزن های نشانگر مبتنی بر توسعه پایدار(مطالعه موردی شهر بیرجند)

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,497

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CSUD01_051

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1389

چکیده مقاله:

مواد زائد جامد شهری، جزء جدایی ناپذیر از زندگی شهرنشینی بوده و تولید انواع این زائدات در کمیت و کیفیتهای مختلف یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی عصر حاضر است، آلودگی های هوا، آب و خاک ناشی از عدم مدیریت صحیح و عدم انتخاب جایگاه مناسب جهت دفن پسماند، مشکلات عدیده ای را برای محیط زیست شهروندان ایجاد کرده و رابطه معقول و موزون توسعه پایدار شهری را بر هم زده است. در این میان استفاده از داده های مکانی و ساماندهی و تحلیل درست این داده ها برای بهره گیری در مکانیابی مناسب تاسیسات شهری با اهمیت بوده و از رشد فزاینده ای در سطح تحقیقات روز، برخوردار گشته است. توابع تلفیقی از انواع توابع تجزیه و تحلیل مکانی GIS هستند که امکان انتخاب مکان بهینه را با استفاده از نقشه های ورودی و از طریق عملگرهای تلفیقی فراهم مینمایند توابع از لحاظ نحوه عملکرد به انواع مختلفی مانند بولین، همپوشانی شاخص، منطق فازی، ژنتیک و وزن های نشانگر تقسیم می شوند. بنابراین تعیین تابع تلفیقی مناسب در طراحی و اجرای GIS کاربردی جهت مکانیابی بهینه و مناسب تاسیسات شهری ضروری است. در این تحقیق ابتدا شرایط و فاکتورهای موثر در مکانیابی محل دفن مواد زائد جامد شهری به همراه لایه های اطلاعاتی مربوطه ، تعیین و آماده ورود به مدلهای تلفیقی شده است سپس ویژگی ها و نحوه عملکرد مدلهای فازی، ژنتیک و وزنهای نشانگر از لحاظ کارایی تابعی و دقت نتایج خروجی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در نهایت با توجه به نتایج و مبتنی بر شاخص های توسعه پایدار، مدل مناسب تعیین و ارائه گردیده است.

نویسندگان

مهدی ضیایی

کارشناسی ارشد شهرسازی و عضو هیئت علمی دانشکده هنر دانشگاه بیرجند

فاطمه حاجی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :