امکان سنجی و ارزیابی اثرات احداث پیاده راه های تجاری – خدماتی درراستای نیل به اهداف توسعه پایدار شهری ( نمونه موردی : حوزه میانی غربی شهر مشهد)
محل انتشار: نخستین همایش توسعه شهری پایدار
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,454
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CSUD01_018
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1389
چکیده مقاله:
گسترشروزافزون وسایل نقلیه و آلودگی های زیست محیطی حاصل از آن موجب مطرح شدن خیابان و سیستم حمل و نقل شهری به عنوان یکی از عوامل اساسی ناپایداری شهر معاصر شده است. از این رو تغییر شیوه حمل و نقل شهری یکی از اساسی ترین راهکارها جهت دستیابی به پایداری در شهرهای امروزی است. این تغییر بایستی به سمتی برنامه ریزی شود که موجب کاهش استفاده از وسایل نقلیه موتوری شخصی و افزایشاستفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، مسیرهای دوچرخه و پیاده شود. این مقاله بر آن است، با توجه به جایگاه شهر مشهد در سطح کشور، به امکان سنجی و ارزیابی اثرات احداث پیاده راههای تجاری خدماتی در این شهر بپردازد. از این رو 25 محور در حوزه میانی غربی طرح تفصیلی انتخاب گردید، سپسبا اعمال چند شاخص 4 محور برای ارزیابی نهایی در نظر گرفته شد. در ادامه جهت انتخاب گزینه نهایی، معیارها و زیر معیارهایی برای احداث پیاده راه تدوین و گزینه های موجود با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP امتیاز دهی شد.در انتها با توجه به اهمیت نقشارزیابی در موفقیت طرح های شهری، اثرات احتمالی تبدیل خیابان به پیاده راه در 6 حوزه اقتصادی ، محیطی منظر، اجتماعی - فرهنگی، دسترسی، عملکردی و کالبدی طبقه بندی و با توجه به هدف تحقیق و نوع پروژه آثار پیش بینی شده از لحاظ نوع، نحوه عمل، دامنه و طول مدت اثر بررسی و جهت کاهش تأثیر تبعات سوء به ارائه راهکارهایی برای کاهش اثر آنها پرداخته شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه محمدنیای قرائی
دانشجوی دکتری شهرسازی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، تهرا
سمیرا فرید
کارشناس شهرسازی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد ، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :