بررسی تاثیر اضافه کردن بیس استئارامید اتیلن بر مشخصات رئولوژیکی و مکانیکی قیر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین همایش قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM11_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد راهی

مدیر تحقیق و توسعه شرکت نفت پاسارگاد

پوریا حاجی کریمی

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی

سحر منیعی

کارشناس مسئول تحقیق و توسعه شرکت نفت پاسارگاد

فریدون مقدس نژاد

استاد دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

افزودنیهای مختلفی جهت کاهش دمای اختلاط و تراکم مخلوطهای آسفالتی مورد استفاده قرار گرفته اند. در این مقاله بیس استئارامید اتیلن (EBS) به عنوان افزودنی مخلوط آسفالتی ولرم مورد استفاده قرار گرفته و با استفاده از آزمایشهای کلاسیک و آزمایشهای پروتکل سوپرپیو تاثیر اضافه کردن آن بر ویسکوزیته، رفتار دمای بالا و همچنین رفتار دمای پایین قیر مورد ارزیابی قرار گرفته است. به منظور ارزیابی رفتار قیر حاوی بیس استئارامید اتیلن، با استفاده از قیر خالص با درجه نفوذ 60/70 سه نمونه حاوی 1، 3 و 5 درصد وزنی EBS ساخته شده است. آزمایش ویسکومتر چرخشی در شش دمای مختلف از 60 تا 200 درجه سانتیگراد انجام شده و نتایج به صراحت نشان دادند که اضافه کردن EBS به قیر خالص موجب کاهش ویسکوزیته در دماهای بالا میشود. این کاهش ویسکوزیته به معنای کاهش دمای اختلاط و تراکم و نقش EBS به عنوان افزودنی مخلوط آسفالتی ولرم میباشد. علاوه بر این با استفاده از آزمایش رئومتر برشی دینامیکی و آزمایش رئومتر تیرچه خمشی به ترتیب رفتار دمای بالا و رفتار دمای پایین قیر مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان داده که اضافه کردن EBS موجب بهبود دمای بالای بهره برداری و تخریب شدید دمای پایین بهره برداری میگردد. بنابراین بیس استئارامید اتیلن میتواند به میزان %5 به قیر خالص اضافه شده و قیر حاصل در مناطق گرمسیر که دمای پایین بهره برداری مورد توجه نیست جهت تولید مخلوط آسفالتی ولرم به کار گرفته شود.

کلیدواژه ها

مخلوط آسفالتی ولرم، اتیلن بیس استئارامید، پروتکل سوپرپیو، دمای اختلاط، دمای تراکم.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.