تاثیر قهوه بر باکتری های عامل پوسیدگی دندان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,062

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCNS01_062

تاریخ نمایه سازی: 11 آذر 1398

چکیده مقاله:

بیان مساله: از مهم ترین باکتریهای پاتوژن عامل پوسیدگی دندان، Streptococcus mutans و نیز باکتریهای اسیدوژنیک مانند Streptococcus sobrinus می باشند. باکتری S. mutans مواد پلی ساکاریدی موسوم به گلیکوکالیکس تولید میکند که این ترکیب در چسبیدن باکتری به مینای دندان نقش دارد و در نتیجه بیوفیلم تشکیل شده و موجب پوسیدگی دندانها می شود. قهوه از ترکیبات مختلف زیادی مانند کافئین و ترکیبات پلی فنولیک با خاصیت آنتی باکتریایی تشکیل شده که خاصیت مهار کنندگی بر این باکتری ها دارد.هدف پژوهش: در مطالعه ی مروری حاضر تاثیرات قهوه بر باکتری های پاتوژن عامل پوسیدگی دندان مورد بررسی قرار گرفت.روش و چگونگی انجام پژوهش: جستجو در منابع علمی معتبر (مقالات و کتب) طی سال های 2000 تا 2019 در پایگاهای معتبر علمی همچون: PubMed، Google Scholar، .ISI یافته ها و نتیجه گیری ها: نتایج تحقیقات مختلف نشان میدهد که ترکیبات شیمیایی موجود در عصاره ی قهوه شامل: تریگونلین، کلروژنیک اسید و نیکوتینیک اسید با مهار چسبندگی باکتری S. mutans و ترکیب فنولی 5-caffeoylquinic acid(5-CQA) با مهار آنزیم گلوکزیل ترانسفراز که آنزیم مهمی در مسیر متابولیسم این باکتری است، می توانند در جلوگیری از پوسیدگی دندان ناشی از این باکتریها موثر باشند.همچنین آزمایشات نشان داده است که گونه Coffea robusta خاصیت مهار کنندگی بیشتری علیه رشد باکتری های پوسیده کننده دندان دارد.اما با توجه به وجود ساکارز در قهوه و همچنین احتمال افزودن شکر به هنگام مصرف آن توسط مصرف کنندگان احتمال تشدید پوسیدگی دندان ها مطرح می باشد و مصرف طولانی مدت آن باعث تغییر رنگ دندان ها می شود نیاز به پژوهش های بیشتری در این زمینه است.

نویسندگان

مهسا سرائیان

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فن آوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان

محمدمهدی دوست محمدی

دانشجوی کارشناسی زیست شناسی جانوری، گروه زیست شناسی گیاهی و جانوری، دانشکده علوم و فنآوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان

فرشید پورحسین مجارشین

دانشجوی کارشناسی زیست شناسی جانوری، گروه زیست شناسی گیاهی و جانوری، دانشکده علوم و فنآوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان