تاثیرات کافئین بر تکثیر فولیکول های موی انسانی و آلوپسی آندروژنیک (AGA) در شرایط آزمایشگاهی (in vitro)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,659

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCNS01_013

تاریخ نمایه سازی: 11 آذر 1398

چکیده مقاله:

بیان مساله: آلوپسی آندروژنیک((AGA، یکی از بزرگ ترین مشکلات رایج مردانه می باشد؛ به طوری که در سنین 50 سال به بالا، بیش تر از %50 مردان به آن دچار می شوند. طی مطالعات صورت گرفته، کافئین با تاثیرگذاری بر شاخص های رشد فولیکول های مو و تحریک متابولیسم های سلولی مربوطه، از تضعیف آن ها جلوگیری کرده و بر رشد و تقویت آن ها می افزاید.هدف پژوهش: بررسی مروری مطالعات پیشین بر تاثیر کافئین در تکثیر و تقویت فولیکول های موی انسانی و اثرات مثبت آن در بهبود و پیشگیری آلوپسی آندروژنتیک((AGA، در شرایط آزمایشگاهی .(in vitro)روش و چگونگی انجام پژوهش: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانه ای، جستجو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شده است. یافته ها و نتیجه گیری: توسعه ی آلوپسی آندروژنیک((AGA به طور عمده وابسته به آندروژن است و از طریق متابولیت دی هیدروتستسترون((DHT و بیان فولیکول های وابسته به رسپتورهای آندروژنی((AR تنظیم می گردد. /DHTتستسترون، هورمونی است که با کوتاه کردن چرخه ی رشد موها و جلوگیری از تغذیه مناسب آن ها، تضعیف فولیکول های مو را به دنبال دارد. کافئین، به عنوان یک مهارکننده فسفو دی استرازین موجود در بسیاری از نوشیدنی های رایج مصرفی انسان همچون قهوه، باعث افزایش سطح cAMP ،افزایش فعالیت داخل سلولی آدنیلات سیکلاز، افزایش بیان IGF-1،کاهش بیان پروتئین-TGF b2 که تقویت کننده تولید تستسترون است و هم چنین کاهش استرس اکسیداتیو در مردان مستعد برای این عارضه شده و با تحریک متابولیسم های سلولی و به ویژه خنثی سازی مکانیسم های تستسترون می تواند سرعت تکثیر مو را افزایش و تضعیف فولیکول های مو را کاهش دهد. در مطالعات صورت گرفته، از مدل کشت مویی (HOCM) که از جمله مدلهای مناسب برای بررسی اثر مهاری و تحریک کننده مواد مختلف بر روی فولیکول های موی انسان است، بهره گیری شده بود. اثرات محافظتی کافئین در آلوپسی آندروژنیک (AGA)، علاوه بر مردان، می تواند از نظر بالینی برای برخی زنان نیز حائز اهمیت و کاربردی باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

جواد یغموریان خوجینی

دانشجوی کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

کامران قائدی

استاد زیست شناسی سلولی و مولکولی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران