شکلات/کاکائو، تاثیرات آن بر سلامتی بدن و بیماری دیابت

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 823

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCNS01_011

تاریخ نمایه سازی: 11 آذر 1398

چکیده مقاله:

بیان مساله: با گذر زمان و افزایش امید به زندگی در بسیاری از کشور ها، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماریهای قلبی-عروقی و دیابت افزایش یافته است. کاکائو و شکلات تلخ دارای پلی فنول و چندین جزء مثبت دیگر هستند و رژیم غذایی حاوی مقدار متعادلی از این مواد، دارای اثرات مفیدی برای سلامتی انسان هستند.هدف پژوهش: در این مقاله سعی بر این شد که در ارتباط با کاکائو و شکلات به عنوان یک ماده غذایی محبوب جهانی، خواص مثبت و سازنده آن ها در فرایند های فیزیولوژیک بدن و به خصوص بیماری دیابت توضیحات جامع و ثمربخشی ارایه گردد.روش و چگونگی انجام پژوهش: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانه ای، جستجو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شده است. یافته ها و نتیجه گیری: ماده کاکائو از دانه های گیاه Theobroma cacao به دست می آید و کاکائو جزء اصلی تشکیل دهنده ی ماده غذایی شکلات است. فلاونول ها از اعضای اصلی تشکیل دهنده کاکائو و زیرگروهی از مشتقات فیتوشیمیایی گیاهی، به نام فلاونوئید ها هستند. فلاونوئیدها در گیاه کاکائو با بهبود عملکرد اندوتلیالی، گوارش تدریجی کربوهیدارت ها، تغییر متابولیسم گلوکز و کاهش استرس اکسیداتیو می توانند مقاومت به انسولین و خواص ضد دیابتی را بهبود بخشند. فلاونول ها دارای مونومر هایی همچون کاتچین و اپی کاتچین هستند که این مونومر ها با اثر گذاری بر فعالیت آنزیم آلفا-گلیکوزیداز باعث کنترل افزایش قند خون بعد از هر وعده غذایی می شوند. به طور کلی، شواهد حاصل از مطالعات مختلف علمی نشان می دهد که مصرف متعادل و با دوز مناسب کاکائو و شکلات، به ویژه شکلات تلخ، علاوه در کاهش سرعت پیشرفت به دیابت، حاوی بسیاری از اثرات مثبت دیگر هم چون افزایش پتانسیل جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و افزایش کارایی و توانمندی قلب و کلیه، افزایش آندروفین و رساندن آن به مغز و افزایش احساس خوشایندی و انرژی بدن، بهبود گوارش و هضم غذا و در نتیجه کمک به عملکرد بهتر دستگاه گوارش، افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL)، و خواص ضد التهابی و ضد سرطانی می باشد.

نویسندگان

جواد یغموریان خوجینی

دانشجوی کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

سیدمرتضی جوادی راد

استادیار گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

محمد مختاری

دکترای ژنتیک مولکولی دانشکده ی علوم زیستی، گروه ژنتیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.