بهینه سازی کدونی و مقایسه ی بیان فاکتور رشد عصبی بتا انسانی (β-NGF) بصورت نوترکیب در میزبان های باکتریایی( BL21(DE3 و BL21(DE3)pLysS
محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی کاربردی، دوره: 29، شماره: 2
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 439
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAB-29-2_006
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1398
چکیده مقاله:
فاکتور رشد عصبی بتا (β-NGF) برای اولین بار بدلیل نقش حیاتی اش در رشد و بقای سلول های عصبی مورد مطالعه قرار گرفت. این پروتئین که به خانواده ی نوروتروفین ها تعلق دارد در درمان بیماری های تخریب عصبی نظیر آلزایمر دارای نقش قابل ملاحظه ای می باشد. بدین منظور، β-NGF انسانی نوترکیب برای اولین بار در ایران در دو سویه ی متفاوت باکتری E.coli بیان شد. از آنجاییکه β-NGF در ساختار فعال و عملکردی خود دارای سه پیوند دی سولفیدی است، محیط احیا کننده ی سیتوپلاسم E.coli برای بیان آن مناسب نمی باشد. بنابراین، محیط اکسید کننده ی پری پلاسم جهت تولید β-NGF همراه با تاخوردگی صحیح مورد توجه قرار گرفت. در این تحقیق، cDNA β-NGFانسانی بدست آمده از بانک اطلاعاتی NCBI پس از بهینه سازی کدونی و ساب کلونینگ در وکتور pET39b(+)، حاوی ژن دی سولفید ایزومراز A، به روش ترنسفورماسیون (شوک حرارتی) به سویه های BL21(DE3)pLysS و BL21(DE3) انتقال یافت. بیان همزمان با استفاده از القای پروموتر با غلظت 1 میلی مولار IPTG صورت گرفت. سپس، محتوای پروتئینی استخراج شده از دو سویه ی مذکور با استفاده از تکنیک های SDS-PAGE و دات بلات با یکدیگر مقایسه گردید. نتایج نشان دهنده بیان، بویژه در سویه باکتریایی BL21(DE3) می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه رجبی بذل
کارشناس ارشد، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، گروه مهندسی علوم زیستی، تهران، ایران
زهرا حاجی حسن
استادیار، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، گروه مهندسی علوم زیستی، تهران، ایران
مونا سهرابی
دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گروه بیوشیمی بالینی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :