بررسی و تعیین میزان ایزوتوپهای تورون((220Rn و رادون((222Rn و پیامدهای زیست محیطی آن در آب و خاک دریاچه شورابیل استان اردبیل با استفاده از دستگاه RAD7

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 369

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IPC93_306

تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1398

چکیده مقاله:

گاز 222Rn محصولی از واپاشی 226Ra و گاز 220Rn محصولی از واپاشی 232Th است. ذرات آلفای ناشی از رادون میتوانند باعث مجموعهای از رخدادهای سلولی و مولکولی شده و منجر به ایجاد سرطان ریه و سایر سرطانها شوند. بنابراین وجود این ماده رادیواکتیو در آب و خاکهای سطحی خطرناک است. بدین دلیل و به علت اینکه برخی از مناطق دریاچه شورابیل در دامنه های کوه سبلان، در استان اردبیل در شمال غربی ایران، میزان قابل توجهی از تابش زمینه را دارد، بر آن شدیم که میزان رادون و تورون را در نمونه های آب و خاک اطراف دریاچه شورابیل مورد سنجش قرار دهیم. در این تحقیق، غلظت رادون و تورون را در 6 نمونه خاک و 6 نمونه آب دریاچه شورابیل، با رعایت کلیه شرایط و استانداردهای مرتبط IAEA و ASTM ، توسط دستگاه RAD7 مورد سنجش قرار دادیم. بر طبق اندازهگیریها، میانگین میزان رادون 222 در کل نمونه ها3924±228 Bq m-3 و میانگین میزان رادون)220تورون) در کل نمونه ها865±158 Bq m-3 بوده است. لازم به ذکر است که تمام اندازه گیریهای ما بر پایه یکای Bq m-3 انجام شده است.

نویسندگان

محمد نیکوصفت

دانشکده فیزیک ، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

فرهاد ذوالفقارپور

دانشکده فیزیک ، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

حسن ولی نژاد

دانشکده فیزیک ، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

داریوش رضایی

دانشکده فیزیک و مهندسی هستهای، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران