انکپسولاسیون روغن دانه سیاه دانه به وسیله حامل های مختلف و تعیین خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI26_716
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا ماکویی

دانشجوی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اورمیه، ایران

محمد علیزاده خالدآباد

استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اورمیه، ایران

اصغر خسروشاهی اصل

استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اورمیه، ایران

چکیده

دانه و روغن سیاه دانه به مدت هزاران سال برای اهداف خوراکی و دارویی استفاده شده است. بسیاریاز مطالعات آزمایشگاهی و زیستی ثابت کرده اند که روغن دانه سیاه دانه دارای انواع مختلففعالیت های بیولوژیکی و خواص درمانی مانند ضد التهاب، آنتی اکسیدان، ضد میکروبی، آنتی دیابتیکو ضد تومور است. روغن سیاه دانه منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری، ترکیبات زیست فعال فرار وپلی فنول ها ا ست که باید از شرایط محیطی مانند اکسیژن، آب و نور به منظور نشان دادن ویژگی هایدارویی شان دور با شند. انکپ سولا سیون یک روش کاربردی برای بهبود عملکرد ترکیبات زیست فعالدر ذخیره سازی مواد غذایی و هضم معدی و روده ای است ، برای افزایش عمر مفید محصولات و بهبوددر دسترس بودن این ترکیبات تا زمانی که آنها به محل فعال در بدن دسترسی پیدا کنند. هدف ازمطالعه حا ضر تاثیر غلظت های مختلف ایزوله پروتئین آب پنیر (WPI)، صمغ عربی (AG) و صمغ زدو(ZG) جهت ریزپوشانی روغن سیاه دانه است. برای این منظور، از صمغ زدو، صمغ عربی و ایزولهپروتئین آب پنیر به عنوان مواد دیواره با استفاده از طرح آماری مخلوط جهت پوشش دادن روغن سیاهدانه استفاده شد. یافته ها نشان داد که کمترین اندازه ذرات و شاخص پراکندگی ذرات با افزایش غلظتایزوله پروتئین آب پنیر و صمغ عربی بد ست آمد. پتانسیل زتا با افزایش غلظت ایز وله پروتئین آب پنیرافزایش یافت، و صمغ عربی فقط در بالاترین غلظت روغن پتانسیل زتا را افزایش داد. میزان کاراییانکپسولاسیون با کاهش ایزوله پروتئین آب پنیر و افزایش صمغ عربی افزایش یافت. نتایج FT-IR نشانداد که حضور روغن دانه سیاه دانه در ماتریکس پلیمری تقریبا پایدار بوده و با ترکیبات ایزوله پروتئینآب پنیر/صمغ عربی/صمغ زدو به عنوان اجزای ماتریکس به طور قابل توجهی تعامل نداشته است. نتایجSEM نشان داد که میکروذرات ساختار نامنظم شبیه شیشه شکسته دارند.

کلیدواژه ها

انکپسولاسیون، روغن دانه سیاه دانه، ایزوله پروتئین آبپنیر، صمغ عربی، صمغ زدو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.