جداسازی، غربالگری و شناسایی باسیلوس سرئوس سویه NIT7 به عنوان سویه مولد آنزیم لیپاز دارای خاصیت استرازی و بررسی پارامترهای مختلف بر روی فعالیت آنزیم آن

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 814

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_372

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: لیپازها مهمترین آنزیم های هیدرولیتیک هستند که توسط میکروارگانیسم های مختلف از جملهباکتری ها تولید می شوند که دارای خاصیت استرازی نیز می باشند. از این رو در صنایع گوناگون مانند صنایع غذاییو دارویی جهت تولید استرهای میوهای و غیره کاربرد دارند. هدف از این مطالعه، جداسازی و شناسایی باکتری مولدلیپاز دارای خاصیت استرازی از منابع در دسترس جهت استفاده در صنعت است.مواد و روش ها: نمونه برداری و جداسازی باکتری های مولد آنزیم لیپاز از پساب و خاک تصفیه خانه حبیب آباد،پساب و لجن فیلتر شنی کارخانه روغن نباتی گلبهار، دنبه و کنجاله های کنجد صورت گرفت. جهت سنجش میزانتولید و فعالیت آنزیم های لیپازی/استرازی، ابتدا باکتری های جداسازی شده، در محیط کشت BHI براث کشت دادهشدند و سپس سوسپانسیون باکتریایی تهیه شده درون محیک کشت پایت لیپیدی تلقیح گردید. سنجش کمی فعالیتآنزیمی با استتفاده از تکنیک استپکتروفتومتری و سوبسترای اختصاصی پارانیتروفنیل استات در دمای 28 درجهسانتی گراد صورت گرفت. سپس تاثیر دما، pH و کاتیون های فلزی بر روی فعالیت آنزیم لیپازی/ا سترازی بررسیگردید و شناسایی باکتری توسک آنالیزهای ماکروسکوپی، میکروسکوپی و مولکولی انجام شد.یافته ها: بر اساس نتایج غربال گری سویت های جداسازی شده و همچنین ارزیابی های آنزیمی، سویت 18 به عنوانسویه برتر انتخاب گردید. با استفاده از بررسی های مولکولی 16S rDNA سویت 18 به عنوان باسیلوس سرئوس NIT7تعیین شد. بر اساس نتایج به دست آمده، بیشترین پایداری و فعالیت آنزیمی در این سویه در دمای 48 درجهسانتی گراد، 8/5=pH و به ترتیب در حضور سدیم کلرید، کلسیم کلرید، پتاسیم کلرید، منیزیم کلرید، روی سولفات ومنگنزکلرید به دست آمد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعت پتانسیل بالای آنزیم لیپازی نام برده برای استفاده در صنایع را نشان داد.

نویسندگان

فرزانه کریمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان

محمدحسن قربانی

استادیار، گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان

سیدحسین میردامادیان

مربی، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان