رهبری خدمتگزار عامل پیشرفت مدیران سازمان های آموزشی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی پژوهش های کاربردی در مدیریت ، روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ARMPE01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1006
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده معصومه کنعانی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت آموزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران

امیرحسین محمدداودی

دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران

چکیده

در جهان معاصر، علی رغم ارتقا و پیشرفت های علم و فن آوری، تغییر و تحولات شتابنده علمی و به موازات آن به کارگیری تکنیک های نوین آموزشی در سازمان ها، متاسفانه در بسیاری از موارد پیشرفت سازمان ها رو به کاهش بوده؛ لذا تغییر در شیوه مدیریت سازمان در پی عدم اثربخشی شیوه های سنتی رهبری و مدیریت در دنیای مدرن و پویای امروز امری اجتناب ناپذیر است؛ بدون شک یکی از عوامل موثر در پیشرفت سازمان های آموزشی وجود مدیری موثر، دوراندیش،توانا و معتمد پیروان است. یکی از سازوکارهای ایده آل که به عنوان عامل پیشرفت مدیران و رهبران در اداره ی سازمان های آموزشی مورد توجه صاحب نظران حوزه مدیریت قرار گرفته رهبری خدمتگزار است. رهبری خدمتگزار عبارت است از درک و عمل رهبر به گونه ای که منافع دیگران را بر تمایل و علاقه شخصی خویش مرجح می داند. آنان دارای ویژگی هایی چون همدلی، دوراندیشی، گوش دادن موثر و... هستند. رهبری خدمتگزار به عنوان یکی از اشکال رهبری مزایای بسیار زیادی در سازمان ها دارد. رهبران خدمتگزار در سازمان های آموزشی با توجه بیشتر به خدمت رسانی که هسته محوری رهبری خدمتگزار می باشد، و همچنین توجه به دیگران، توانمندسازی و رشد آن ها، تواضع و فروتنی و قابلیت اعتماد که از مهم ترین عوامل نفوذ در روابط رهبران پیرو می باشد و تصمیم گیری مشترک و مهرورزی نسبت به کارکنان خود می توانند عامل پیشرفت سازمان را فراهم کنند و با توجه به عجین بودن فرهنگ ایران با آرمان های خدمتگزاری فرصتی برای بهتر شدن، ارتقا و رشد سازمان در جهت نیل به اهداف آموزشی سازمان ایجاد کنند.

کلیدواژه ها

رهبری، رهبری خدمتگزار، مدیران، سازمان های آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.