رخساره ها و فرآیندهای دیاژنزی و تاثیر آن ها بر توزیع ویژگی های پتروفیزیکی و کیفیت مخزنی سازند آسماری در میدان نفتی گچساران
محل انتشار: دوفصلنامه رسوب شناسی کاربردی، دوره: 5، شماره: 9
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 410
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSJBA-5-9_003
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1398
چکیده مقاله:
سازند آسماری در میدان نفتی گچساران از تنوع سنگشناسی کمی برخوردار است به گونهای که در بخشهای پایین سنگآهک و در بخشهای بالایی مخزن عمدتا از دولومیت تشکیل شده است. هدف از این پژوهش شناسایی رخسارهها، محیطرسوبی، فرآیندهای دیاژنتیکی و تاثیر آنها بر کیفیت مخزنی این سازند است. براین پایه، بررسی میکروسکپی شمار 478 برش نازک تهیه شده از مغزه منجر به شناسایی 11 رخساره شد که در سه کمربند رمپ درونی (پهنه کشندی، لاگون و سد)، میانی و بیرونی برجای گذاشته شده است. در این پژوهش فرایندهای دیاژنزی میکرایتیشدن، آشفتگی زیستی، نوریختی، فشردگی، انحلال، سیمانی شدن و جانشینی نیز شناسایی شد. برای بررسی ویژگیهای مخزنی از کارکرد فرایندهای دیاژنزی و رسوبشناسی بر چگونگی توزیع دادههای تخلخل و تراوایی استفاده شد. برپایه آن، دولستون با تخلخل حفرهای- میانبلوری، وکستون/ دولووکستون با تخلخل حفرهای- کانالی و پکستونهای دانهپشتیبان متخلخل بهترین رخسارههای مخزنی در قیاس با دیگر رخسارهها در سازند آسماری شناخته شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی فرشی
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد
رضا موسوی حرمی
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد
اسداله محبوبی
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد
محمد خانه باد
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :