ارزیابی کارایی مدل های ارزش اطلاعاتی و تراکم سطح در پهنه بندی خطر زمین لغزش (مطالعه موردی: حوضه شیرین دره، خراسان شمالی)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 364
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NFAG-9-18_006
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1398
چکیده مقاله:
شناخت نواحی مستعد وقوع حرکت های توده ای و زمینلغزه ها یکی از گامهای اولیه در مدیریت منابع طبیعی و برنامه ریزی های توسعه ای و عمرانی است. حرکتهای توده ای و زمین لغزه ها تحت تاثیر عوامل طبیعی و انسانی متعددی رخ می دهند که ارزیابی تاثیر هر یک از این عوامل، نقش بسزایی در پیشبینی احتمال وقوع حرکت های توده ای و پهنهبندی خطر آنها دارد. در این تحقیق برای پهنه بندی خطر زمینلغزش در حوضه شیرین دره روش های آماری دو متغیره ارزش اطلاعاتی و تراکم سطح مورد ارزیابی قرار گرفته اند. به منظور بررسی پایداری دامنه ها در این حوضه؛ با تلفیق نقشه عوامل موثر بر لغزش با نقشه پراکنش زمین لغزش ها، تاثیر هر یک از این عوامل از قبیل شیب، زمین شناسی،کاربری اراضی، فاصله از گسل، رودخانه و جاده در محیط نرمافزار Arc GIS سنجیده شده است. برای ارزیابی و طبقهبندی نتایج خروجی مدل های مورد استفاده در برآورد خطر لغزش منطقه از شاخص جمع مطلوبیت استفاده شده است، نتایج بدست آمده نشان می دهد که مدل ارزش اطلاعاتی، روش کار آمدتری نسبت به مدل تراکم سطح در تهیه نقشه خطر لغزش های حوضه شیرین دره می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیامک بهاروند
گروه زمین شناسی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران
سلمان سوری
گروه زمین شناسی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :