سال انتشار: 1398
محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی
کد COI مقاله: NCCLWRM03_005
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 150
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی آلاینده های فلزات سنگین مس، منگنز، آهن بر کیفیت آب رودخانه تجن در محدوده شهری براساس رهنمود WFD
چکیده مقاله:
رودخانه ها یکی از منابع آبی مهم محسوب میشوند که در طول مسیر خود به دلیل عبور از مناطق مختلف و حمل پسابهای شهری و صنعتی و هرزآب کشاورزی از نوسانات کیفی زیادی برخوردار میباشند. با ورود پساب آلوده به این منابع آبی بسیاری از آلاینده های میکروبی و شیمیایی از جمله فلزات سنگین به آن وارد میگردد. اگر چه تعدادی از این فلزات در غلظتهای کم به عنوان ریز مغذی در زنجیره غذایی عمل میکنند اما تجمع آنها در غلظتهای بالا باعث ایجاد سمیت و اثرات نامطلوب زیست محیطی در نتیجه به خطر افتادن اکوسیستم آبی منابع مذکور و مصرف کنندگان از این منابع میشود. از این رو شناخت کافی از میزان این عناصر و روند تغییرات آنها امری کاملا ضروری است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تغییرات کیفیت آب رودخانه تجن جهت تعیین تاثیرپذیری اکوسیستم رودخانه از منابع آلاینده به فلزات سنگین از جمله مس، منگنز و آهن با نمونه بردای در 4 نقطه و طی 7 ماه انجام شد. پس از انجام مراحل آماده سازی آزمایشگاهی، غلظت عناصر در نمونه ها توسط دستگاه ICP خوانده و براساس رهنمود WFD ارزیابی شد. حداکثر مقادیر اندازه گیری شده برای آهن، سرب، منگنز و مس به ترتیب 7/72، 5/48 و 17/15 در فصل بهار و شروع فصل گرم و کاهش دبی اندازه گیری شد و حداقل مقادیر اندازه گیری شده نیز به ترتیب برابر 0/80، 0/35، 0/15 در فصل سرد مشاهده شد. از جمله دلایل این روند کاهشی در کیفیت آب با شروع فصل گرم میتوان به کاهش بارندگی، کاهش دبی، ورود انواع آلاینده های حاصل از پسابهای شهری، صنعتی و کشاورزی اشاره کرد. نتایج به دست آمده نشان داد کیفیت آب رودخانه تجن براساس رهنمود WFD روند کاهشی داشته و بر اساس غلظت این عناصر به جز عناصر منگنز در وضعیت ضعیف طبقه بندی شد.
کلیدواژه ها:
دستگاه ICP، آلاينده ها، ريزمغذي، پسابهاي شهري.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/950844/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:فراهی، فهیمه و مسعودیان، محسن و درزی نفت چالی، عبداله،1398،بررسی آلاینده های فلزات سنگین مس، منگنز، آهن بر کیفیت آب رودخانه تجن در محدوده شهری براساس رهنمود WFD،سومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی،ساری،،،https://civilica.com/doc/950844
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، فراهی، فهیمه؛ محسن مسعودیان و عبداله درزی نفت چالی)
برای بار دوم به بعد: (1398، فراهی؛ مسعودیان و درزی نفت چالی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
- تاثیر بارندگی بر عملکرد تولید محصولات زراعی دیم در شهرستان های بناب، مراغه و عجب شیر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.