سال انتشار: 1385
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 10، شماره: 2
کد COI مقاله: JR_FEYZ-10-2_006
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 69
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
متن کامل (فول تکست) این مقاله منتشر نشده و یا در سایت موجود نیست و امکان خرید آن فراهم نمی باشد.
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی ارتباط سطح سرمی پرولاکتین با بیماری مولتیپل اسکلروز
چکیده مقاله:
مولتیپل اسکلروز (MS) یک بیماری مزمن با علت ناشناخته می باشد که با التهاب و تخریب نسبی بافت سفید مغز و جایگزینیبافت گلیوز مشخص می گردد. این بیماری چندعاملی بوده و اساس اتوایمیون در ایجاد آ ن مورد نظر است. پرولاکتین یک پپتید نورواندوکرینمی باشد که خصوصیات تنظیم ایمنی ر ا دارد. هیپر پرولاکتینمی چندین اختلال اتوایمیون را تشدید می کند و ممکن است نقشی در ایجادبیماری مولتیپل اسکلروز داشته باشد . با توجه به تناقضاتی که در زمینه ارتباط بین سطح سرمی پرولاکتین و بیماری مولتیپل اسکلروز وجوددارد این مطالعه به منظور تعیین چنین رابطه ای، در بیماران مراجعه کننده به مرکز نورولوژی کاشان در سالهای 84-1383 صورت پذیرفت. مواد و روش ها: ابن مطالعه به صورت تحلیلی (مورد- شاهدی ) و با بررسی و مطالعه بر روی 70 نفر شامل 35 بیمار مبتلا بهمولتیپل اسکلروز و 35 نفر شاهد صورت پذیرفت . از کلیه افراد 2 سیسی خون وریدی در حالت ناشتا گرفته شد و سطح سرمی پرولاکتینتوسط کیت الیزا و با روش RIA اندازهگیری شد و از آزمون t test برای قضاوت بالینی استفاده گردید. نتایج: در این تحقیق سن افراد مورد مطالعه 6/4±32/3 سال بود و 28 نفر ( 80 %) از بیماران در گروه سنی 40-20 سالگی قرار داشتند و ضعف عضلانی، اختلال بینایی و پارستزی به ترتیب با شیوع 80%، 57/1% و 34/2% شایع ترین علا یم بالینی بودند و میانگین سطح سرمی پرولاکتین در بیماران مبتلا 114/8±350/5 و در گروه شاهد 57/6±160/7 بود (p<0/0001). با ارزیابی الگوی بالینی بیماری مولتیپل اسکلروز، الگوی MS عود کننده- بهبود پذیر با شیوع 54/2% شایع ترین الگوی بالینی بود. نتیجه گیری: سطح سرمی پرولاکتین در م بتلایان به مولتیپل اسکلروز به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است و این یافته احتمالا استفاده ازآنتاگونیست های پرولاکتین را جهت کاهش علا یم و عوارض بیماری در آینده مطرح خواهد کرد . تحقیق تجربی در خصوص اثربخشی اینآنتاگونیست ها توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
پرولاكتين، مولتيپل اسكلروز، بافت گليوز
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/947103/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کوچکی، ابراهیم و مسعود، سیدعلی و موسوی، سیدغلامعباس،1385،بررسی ارتباط سطح سرمی پرولاکتین با بیماری مولتیپل اسکلروز،،،،،https://civilica.com/doc/947103
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1385، کوچکی، ابراهیم؛ سیدعلی مسعود و سیدغلامعباس موسوی)
برای بار دوم به بعد: (1385، کوچکی؛ مسعود و موسوی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر شبکه های مجازی بر روی میسان افت تحصیلی دانش آموزان دختر دبیرستانی
- بررسی نقش هورمون کنادوتروپین و عملکرد ژن های موثر در مراحل تکوین لقاح آزمایشگاهی
- مقایسه ی روش آموزشی مساله محور با روش استاد محور در تدریس درس (ایمنی در صنعت گروه مهندسی بهداشت حرفه ای)
- تاثیر آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش فرسودگی تحصیلی و افزایش بهزیستی تحصیلی دانشجویان
- بررسی اثربخشی معنویت درمانی بر تاب آوری زنان مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.