کاربرد فناوریهای مبتنی بر تلفن همراه در خود مراقبتی بیماران مبتلابه سرطان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 451

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THPC02_013

تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1398

چکیده مقاله:

مقدمه: امروزه اپیدمی بیماری های غیر واگیر و سرطان ها مسئول 60 درصد از مرگ ها می باشند... این مطالعه باهدف بررسی کاربرد فناوری های مبتنی بر تلفن همراه در خود مراقبتی بیماران مبتلابه سرطان به صورت مروری انجام شد.روش کار: این مطالعه از نوع مروری ساختار نیافته (روایتی) است که در سال 1397 انجام شد. 38 مقاله و گزارش تمام متن از پایگاه اطلاعاتی فارسی SID و پایگاه های انگلیسی Scopus, SID, PubMed, Science Direct با استفاده از کلیدواژه های تلفن همراه، خود مراقبتی، سرطان، کیفیت زندگی استخراج گردید. معیار انتخاب مقالات برحسب میزان ارتباط آن ها باهدف مطالعه و محدودیت زمانی 2019-2012 بود. سپس به منظور بررسی کیفیت مقاله های گردآوری شده پژوهشگران (3 نفر) با استفاده از نرم افزار EndNote به بازبینی مقاله ها ازنظر عنوان، چکیده، مقدمه، روش کار، نتایج، بحث و منابع پرداختند و یافته های نهایی به چک لیست مربوطه وارد گردید.یافته ها: درمجموع تعداد پژوهش های واجد شرایط این مطالعه 12 مقاله بود. بیشتر مقالات مربوط به سال های 2016 تا 2019 بودند و به پتانسیل بالای کاربرد تلفن های همراه در خدمات رسانی بهداشتی در حیطه های آموزش بیماران، پیگیری، مشاوره، اطلاع رسانی و خود مراقبتی بیماران مبتلابه سرطان تاکید می نمودند. نتایج مطالعات نشان داد که بیماران مبتلابه سرطان علاقه مند به دریافت اطلاعات از طریق فناوری های مبتنی بر تلفن همراه هستند که به درک موقعیت آن ها و درمانشان کمک کند. اگرچه میزان اطلاعات موردنیاز در طول زمان و باتجربه درمان کاهش پیدا می کند، اما روند کلی اطلاعات موردنیاز بیمار در طول و بعد از درمان افزایش پیدا می کند. مراقبت از بیماران مبتلابه سرطان به ارتباط مداوم بین بیمار و کادر درمان نیاز دارد، لذا استفاده از فناوری های مبتنی بر تلفن همراه، آموزش های مبتنی بر تلفن همراه و M-Learning موجب تسهیل ارتباطات بیمار و گروه درمانی، تغییر رفتار و خود مراقبتی بیمار، افزایش کیفیت زندگی و کاهش هزینه های درمانی می شود.نتیجه گیری: با توجه به رشد قابل توجه استفاده از تلفن های همراه این ابزارها می توانند پیشنهاد خوبی برای سیاست گذاران حوزه بهداشت و درمان باشند. استفاده از این فناوری های نوین موجب ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلابه سرطان شده و بیماران را در خود مراقبتی و پایش مداوم وضعیت سلامتی خودیاری می دهد.

نویسندگان

زهرا عرب کرمانی

دانشجوی دکترای تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فارس، ایران.

میلاد احمدی مرزاله

دانشجوی دکترای تخصصی سلامت در بلایا و فوریتها، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فارس، ایران.

رکسانا شریفیان

دکترای تخصصی مدیریت اطلاعات بهداشتی و درمانی، مدیر گروه رشته مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فارس،ایران.