سال انتشار: 1398
محل انتشار:
نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران
کد COI مقاله: PPC01_135
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 583
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله معرفی گیاه نیمه انگل Loranthus grewinki به عنوان مهمترین عامل خسارت زا در درختان جنگلی کیکم در منطقه جنگلی نوژیان از استان لرستان
چکیده مقاله:
گیاهان تیره Loranthaceae از راسته Santalales بوده و حدود 73 جنس و 900 گونه دارند. یکی از جنسهای این تیره Loranthus L. است که نیمه انگل در سایر گیاهان دانه دار است و درگذشته 450 تا 500 گونه در دنیا برای آن گزارش شده است، اما بیشتر این گونه ها به جنسهای دیگر منتقل شده اند و در حال حاضر 10 گونه در این جنس در نظر گرفته شده است. جنس Loranthus L. در مناطق معتدل و نیمه گرمسیری آسیا و اروپا وجود دارد. از 2 گونه گسترش یافته آن در ایران، گونه L.grewingkii Boiss. & Buhse، اندمیک منطقه فلورا ایرانیکاست و گونه L. europaeus Jacq، در جنوب غربی اروپا، جنوب روسیه، آناتولی، عراق و ایران گسترش دارد. بهمنظور بررسی وضعیت آلودگی گونه های درختی و درختچه ای منطقه جنگلی نوژیان از استان لرستان با بررسی و نمونه برداریهایی به صورت جنگل گردشی در شهریور و مهرماه 97 در این منطقه، مشخص شد که آلودگی فقط در گونه هایی از جنس Acer وجود دارد که با نمونه برداری از گیاهان میزبان و گیاه انگل و تهیه نمونه های هرباریومی از این گیاهان، تشخیص آنها با منابع و کلیدهای شناسایی صورت گرفت و تائید گونه های شناسایی شده توسط محققهای موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع انجام شد. گونه گیاه میزبان Acer mounspesulanum و گونه گیاه نیمه انگل Loranthus grewinki شناسایی شد. لازم به ذکر است که در ایران بر اساس نوشته های گذشته خسارت L. europaeus روی بلوط رخ میداده است و خسارت L. grewingkii بیشتر روی درختان خانواده Rosaceae گزارش شده است، اما در این منطقه باوجود گونه های مختلف جنس Rosaceae ، گیاه نیمه انگل Loranthus grewinki خسارت خود را روی گونه Acer mounspesulanum وارد میکند که گونهای غیر از تیره Rosaceae است. به نظر میرسد محدوده میزبانی و گسترش گونه های جنس Loranthus L. به حرکت و نوع پرندگان به عنوان ناقلهای اصلی پراکندگی و همچنین شرایط محیطی منطقه ای بستگی داشته باشد و نمیتوان گزارش های داده شده در مناطق دیگر را به مناطق موردنظر تعمیم داد.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا PPC01_135 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945936/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سپه وند، کرم،1398،معرفی گیاه نیمه انگل Loranthus grewinki به عنوان مهمترین عامل خسارت زا در درختان جنگلی کیکم در منطقه جنگلی نوژیان از استان لرستان،نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران،کرج،https://civilica.com/doc/945936
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، سپه وند، کرم؛ )
برای بار دوم به بعد: (1398، سپه وند؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
نوع مرکز: سازمان تحقیقات کشاورزی
تعداد مقالات: 760
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- اثر تیمارهای مختلف کودی و الگوهای مختلف کشت بر اجزاء عملکرد دانه ریحان و سورگوم در کشت مخلوط
- ارزیابی توان تولید ریحان و سورگوم علوفه ای در سیستم کشت مخلوط افزایشی
- اثرغنی سازی عنصر روی بر برخی صفات مرفولوژیکی جوانه چیا
- بررسی اثر عنصر روی بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی جوانه چیا
- گیاهان دارویی موثر در رفع عوارض آلودگی هوا از نگاه طب سنتی ایرانی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.