سال انتشار: 1398
محل انتشار: نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران
کد COI مقاله: PPC01_127
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 102
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله برخی از گیاهان زینتی میزبان قارچ Athelia rolfsii در گلخانه های مازندران
چکیده مقاله:
استان مازندران یکی از مناطق اصلی پرورش گیاهان زینتی با تولید 35 درصد از کل تولید گیاهان زینتی کشور است. در طی سالهای 1395 تا 1397 نمونه های گیاهی با علائم و نشانه های زردی، آویزان شدن برگها، پژمردگی و رشد میسلیومهای سفید پنبهای و تشکیل سختینه های گرد به رنگ قهوه ای مایل به سیاه در نواحی پوسیده طوقه، ساقه و ریشه ها از گلخانه ها و مراکز تولید گیاهان زینتی در استان مازندران جمع آوری شدند. چندین جدایه قارچ Athelia rolfsii از گیاهان زینتی شامل زامی فولیا (Zamioculcas zamiifolia)، ارکیده سیمبیدیوم (Cymbidium sp.)، آرالیا (Aralia sp.)، شفلرا (Scheflera arboricola)، سانسوریا (Sansevieria sp.)، شامادورا (Chamaedorea elegans)، کنتیا (Howea forsteriana)، اریکا (Chrysalidocarpus lutescens) و کتان نیوزلندی (Phormium tenax) جداسازی و خالص سازی شد. جدایه ها بر اساس خصوصیات ریخت شناسی و داده های مولکولی حاصل از توالی ناحیه ITS شناسایی شدند. آزمون بیماریزایی با تلقیح قطعاتی از محیط کشت خالص جدایه ها بر روی ریشه، ساقه و غده گونه های گیاهی انجام گردید. در آزمون بیماریزایی، جدایه های قارچ S. rolfsii از میزبانهای فوق سبب واکنش شدید و تولید علائم بیماری همانند آلودگی طبیعی شدند. در آزمون بیماریزایی، اختلاف معنیداری ازنظر شدت بیماریزایی بین جدایه های جداسازی شده از هر گیاه مشاهده نشد. این اولین گزارش از بیماریزایی قارچ Athelia rolfsii روی گیاهان فوق در ایران است.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945928/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ناظریان، عیسی و بیات، حسین،1398،برخی از گیاهان زینتی میزبان قارچ Athelia rolfsii در گلخانه های مازندران،نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران،کرج،،،https://civilica.com/doc/945928
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، ناظریان، عیسی؛ حسین بیات)
برای بار دوم به بعد: (1398، ناظریان؛ بیات)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- جرم انگاری و ضمانت اجرایی قانون حفاظت از خاک در کانادا و چین و ایران
- اثر بیوچار بر شاخص خمیرایی خاک
- ارزیابی رشد هتروتروفیک گیاهچه (نمو گیاهچه) ارقام گندم در پاسخ به تنش غرقابی
- بهینه سازی فاکتورهای مؤثر در تولید pericyclivine و vindorosine از اندام هوایی گیاه پروانش (Catharanthus roseus) به روش سطح پاسخ (RSM)
- ارزیابی ژنوتیپ های مختلف گندم نان پاییزه از نظر عملکرد در شرایط نرمال و تنش رطوبتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.